Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéje több békét és kevesebb stresszt ad

2021. szeptember 13. 03:00 - Lencsés Tamás

„Gondolataitokat arra irányítsátok, ami igaz, becsületes, helyes, tiszta, szép és csodálatra méltó! Gondolkodjatok olyan dolgokon, amelyek kiválóak és dicséretre méltók!” (Fil 4,8 NLT).

Egyre nehezebb az igaz dolgokra összpontosítani. A Biblia ezt mondja: „Gondolataitokat arra irányítsátok, ami igaz, tisztességes, helyes, tiszta, szép és csodálatra méltó! Gondolkodjatok olyan dolgokon, amelyek kiválóak és dicséretre méltók!” (Fil 4,8 NLT).

Ez azonban gondolkodásbeli változást igényel. Azt jelenti, hogy új, jobb szokásokat kell kialakítanod.

Az elmédet minden egyes nap hazugságokkal bombázzák. A reklámok és a közösségi média azt mondják neked, hogy ha nem egy bizonyos módon gondolkodsz, öltözködsz vagy viselkedsz, akkor nem számítasz. Amikor gyerek vagy, azt mondják, hogy ha nem tanulsz jól vagy nem vagy jó a sportban, akkor nem számítasz. Ez a világ tele van hazugságokkal, és te is sok mindent elhiszel ezek közül. Pedig ezek nem igazak.

Az egyetlen módja annak, hogy szembeszállj ezekkel a hazugságokkal az, hogy az igazsággal töltöd meg az elmédet. Az igazság az, hogy Isten gyermeke vagy, és fontos vagy számára. Jézus azt mondta, hogy ha megismered az igazságot, az szabaddá tesz.

Szabaddá válni azt jelenti, hogy áttörést érsz el. Én azt akarom, hogy legyen egy áttörés az életedben. De ezt csak úgy érheted el, ha minden nap szentelsz időt Isten Igéjére, a Bibliára, még ha csak néhány percet is.

Ha úgy gondolod, hogy erre nem vagy képes, csak gondolj arra, hogy hány órát töltesz a közösségi média böngészésével, tévénézéssel vagy hírek olvasásával! Hogyan lesz egészséges elméd, ha az igazság helyett hazugságokkal töltöd meg azt?

Nem minden igaz, amit hallasz. Nem minden igaz, amit magadnak mondasz. Minden nap elő kell venned a Bibliát, mert Isten mindig az igazat fogja mondani. Bízhatsz abban, amit rólad mond, és az ígéretekben, amelyeket az Igében tett neked, mert Isten mindig megtartja az ígéreteit.

Mi történik, ha a helyes dolgokra figyelsz?

Ha ezt teszed, megtapasztalod Isten békéjét, amely sokkal csodálatosabb, mint amit az emberi elme képes megérteni. Az ő békéje csendben és nyugalomban tartja gondolataitokat és a szíveteket, hiszen Krisztus Jézusban bíztok” (Fil 4,7 TLB).

Nem szeretnéd, hogy a szíved és az elméd is békére találjon? Erre az áttörésre mindenkinek szüksége van: kevesebb stressz és több nyugalom. Kezdd el ma az áttörésed azzal, hogy belebújsz Isten Igéjébe!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amit minden nap csinálsz, amit helyettesíthetnél Isten Igéjének olvasásával?
  • Honnan tudhatod, hogy valami, amit hallasz, az igaz vagy hazugság?
  • Mi az a hazugság, amit évek óta ismételgetsz magadnak? Mit mond a Biblia, hogy mi az igazság?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.06.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása