Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Aggódás helyett imádkozz!

2021. október 08. 03:00 - gabormel

kepkivagas_1.JPG

„Mindig legyetek tele örömmel az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Ne aggódjatok semmi miatt; helyette imádkozzatok!” (Fil 4,4.6 NLT).

A közhiedelemmel ellentétben Isten azt akarja, hogy boldog legyél. Sok ember nem hiszi ezt el. Azt gondolják, hogy minél kedvetlenebb, annál áhítatosabb vagy. De a Biblia azt mondja: Boldog azok az emberek, akiknek az Úr az Istenük” (Zsolt 144,15 GNT).

Isten nem csak azt akarja, hogy boldog légy, azt is megmondja, hogyan lehetsz az. Valójában Istennek négy részből álló boldogság receptje van. Ez megtalálható a Filippi levélben, és a következő néhány napban ezt fogjuk közösen megnézni.

A boldogság recept első összetevője a következő: Ne aggódj semmi miatt! A Biblia azt mondja: Mindig legyetek tele örömmel az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Ne aggódjatok semmi miatt; helyette imádkozzatok!” (Fil 4,4.6 NLT).

Az aggódás alapvetően egy dolgot jelent: nem bízol Istenben az élet minden területén. Ez a hit ellentéte. Ez olyan, mintha azt mondanád Istennek: „Nem igazán hiszem, hogy mindent kézben tartasz.” 

Észrevetted, hogy az aggodalom soha nem oldja meg a problémádat? Ez csak sok energiát vesz el tőled. Nem változtathatja meg a múltat, sem a jövőt – de minden bizonnyal tönkre teheti a jelent. Valaki egyszer azt mondta, hogy az aggodalom olyan, mint a hintaszék: tennivalót ad, de nem jutsz vele sehova. 

Jézus ezzel kapcsolatban ezt mondta: Soha ne aggódjatok a holnap miatt! Végül is a holnap aggódni fog önmagáért. Minden napnak van elég saját baja” (Mt 6,34 GW).

Mi lenne, ha azt az energiát, amit az aggodalmaskodásba használsz el, inkább az imádkozásba fektetnéd? Mi lenne, ha a pánikgomb megnyomása helyett az imagombot nyomnád meg? 

Az ima Istennel való kommunikáció, és az első lépésnek kellene lennie, amikor aggódni kezdesz, nem pedig az utolsó lehetőségnek. Vannak, akik azt mondják: „Minden mást megpróbáltunk már. Akár imádkozhatnánk is!” Ehelyett előbb vidd az aggodalmaidat az Úrhoz, hogy ne pazarold az energiát az aggodalomra. 

Nem lehet egyszerre boldognak lenni és aggódni. Ezért a boldogsághoz vezető út első lépése, hogy felhagyjunk az aggódással, és elkezdjünk imádkozni. Nem mindig könnyű ezt megtenni – az emberek természetükből adódóan aggódnak, de próbáld ki még ma!

Amint felhagysz az aggódással, és elkezdesz imádkozni, új erőre lelsz, mivel minden nap Isten céljaiért élsz. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az emberek Istenben bízó vagy aggodalmaskodó személyként látnak téged?
  • Életed melyik területén nem bízol Istenben? 
  • Milyen lenne a napod, ha többet imádkoznál és kevesebbet aggódnál? Milyen hatással lenne ez a boldogságodra? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.01.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása