Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy gyümölcsöt teremj, kapcsolódj!

2021. október 12. 03:00 - csmsdvd

szolotoke_1.jpg

„Éljetek énbennem, és én tibennetek fogok élni. A szőlővessző nem tud magától semmilyen gyümölcsöt teremni. Kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ehhez hasonlóan ti sem teremhettek gyümölcsöt, ha nem éltek énbennem.” (Jn 15,4 GW).

Jézus a halála előtti estén így tanította tanítványait: „Éljetek énbennem, és én tibennetek fogok élni. A szőlővessző nem tud magától semmilyen gyümölcsöt teremni. Kapcsolódnia kell a szőlőtőkéhez. Ehhez hasonlóan ti sem teremhettek gyümölcsöt, ha nem éltek énbennem.” (Jn 15,4 GW).

Jézus azt mondja, a szellemi kapcsolódás olyan, mint a szőlőtőkéhez kapcsolódni. Az életed nem lesz gyümölcsöző és termékeny, ha csak magad vagy. Kapcsolódnod kell Krisztus testéhez.

Egy növény letörött ága nem tud teremni. Ez rád is igaz. Ha szellemileg nem kapcsolódsz, akkor nemcsak elkezdődik az elszáradás és az elhalás, de az életed is terméketlen lesz.

Minden tavasszal sokféle zöldséget és gyümölcsöt termesztek. Ha levágok egy hajtást, az a hajtás már nem hoz paradicsomot vagy más termést. Kapcsolódnia kell a növényhez az ágnak, hogy teremni tudjon.

Milyen gyümölcsöt kellene, hogy teremjél, amikor Krisztus testéhez kapcsolódsz? „A Szellem gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom.” (Gal 5,22–23 NIV).

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én szeretnék jobban szeretni másokat. Szeretnék jobban örülni. És szeretném, ha nagyobb lenne bennem a békesség, függetlenül attól, hogy mi történik a világgazdaságban. Kedvesebb szeretnék lenni ahhoz, aki velem nem kedves. Szeretnék jó ember lenni. Szeretnék hűséges lenni, és megtartani a szavamat. Szeretnék szelíd és jó lenni azokhoz, akik nem szelídek velem. És szeretném, ha nagyobb lenne az önuralmam.

Ezeket a Szellem gyümölcseinek hívják, és ezek a bizonyítékai annak, hogy valaki szellemileg kapcsolódik. Ha nem látod, hogy ezek fejlődnek benned, akkor mit gondolsz, az mitől van? Attól, hogy szellemileg nem kapcsolódsz.

Isten azt mondja, hogy a szellemi kapcsolódás rendkívül fontos. Valójában az életed gyümölcstelen és terméketlen lesz, ha csak önmagadban vagy. Nekem is muszáj kapcsolódnom Krisztus testéhez. És neked is muszáj kapcsolódnod Krisztus testéhez. Mert együtt jobbak vagyunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a látható jele az életedben annak, hogy gyümölcsöt teremsz?
  • Milyen területen kell még több gyümölcsöt teremned? Hogyan fogod tudni ezt megtenni?
  • Az életedben milyen jó dolgok származnak abból, hogy Krisztus testéhez kapcsolódsz?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.05.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása