Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek semmi sem túl nagy

2021. október 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Kereszt – hátfájás ellen

„Most minden dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által végtelenül többet képes megvalósítani, mint amit kérhetnénk vagy gondolhatnánk.” (Ef 3,20 NLT).

Isten hozzáértő Atya. Bármilyen problémát kezelni tud, amivel hozzá fordulsz. Semmi sem haladja meg képességeit vagy erőforrásait. Egyetlen kérés sem túl nagy vagy túl kicsi számára.

Egyszer egy asszony azt kérdezte tőlem: „Rick, valóban nem gond, ha Istennel semmiségekről beszélgetek? Nem csak a nagy problémáimmal kellene hozzá fordulnom?” Ránéztem, és azt válaszoltam: „El tudod képzelni, hogy Isten bármilyen problémát nagy problémának tekintene? Minden csupán apróság a számára. Istennek semmi sem túl nagy vagy túl kicsi.”

A Biblia azt mondja, hogy „Semmi sem lehetetlen Isten számára!” (Lk 1,37 CEV) Ezt olvasva kivágtam a „lehetetlen” szót a szótáramból, mert ez a szó nem szerepel Isten szótárában sem. Istennel semmi sem lehetetlen.

Elképesztő, hogy gyerekeim kiskorukban azt gondolták, én mindent helyre tudok hozni. Azt gondolták, hogy mindent tudok, hogy bármit meg tudok javítani és, hogy módomban áll mindent megtenni. Azonban ahogy felnőttek, rájöttek, hogy édesapjuk korlátozott tudással, korlátozott energiával, korlátozott erőforrásokkal – korlátozott mindennel rendelkezik.

De mennyei Atyád valóban mindenre képes. Pál levele az efezusiakhoz 3. fejezetének 20. versében olvashatjuk: „Most minden dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által végtelenül többet képes megvalósítani, mint amit kérhetnénk vagy gondolhatnánk.” (NLT)

Én nagy álmodó vagyok. Életem folyamán sok nagy álmom volt, és a legtöbbet valóra is váltotta Isten. De Isten azt mondja: „Nem érdekel, hogy milyen nagy dolgokról álmodsz Rick, én azt mindig felül tudom múlni. Én bármilyen álmodnál nagyobbat tudok álmodni.”

A tegnap lehetetlenségei a ma csodái. Isten a lehetetlenre szakosodott. Ő hozzáértő Atya.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miről gondoltad azt, hogy lehetetlen, aztán később ráébredtél, hogy Isten azt is tudja kezelni?
  • Hogyan formálja az Istennel való kapcsolatodat a földi édesapáddal való kapcsolatod?
  • Mi a legnagyobb álmod az életben? Bízol Istenben ezzel az álmoddal kapcsolatban? Milyen érzés tudni, hogy ő még ennél is nagyobb álmot tervez számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.12.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása