Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd Istent, hogy hozzon ki többet belőled!

2024. október 08. 03:00 - csmsdvd

20241001.png

„Jábec tekintélyesebb volt testvéreinél... Jábec segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért.” (1Krón 4,9-10)

Lehet, hogy átlagosnak érzed magad, de Isten arra teremtett, hogy jelentős életet élj.

A Biblia tele van hétköznapi emberekkel, akik rendkívüli életet éltek, mert hittek abban, hogy Isten munkálkodik bennük és általuk. Hitték, hogy Isten céllal és küldetésre teremtette őket a földön.

Az egyik példa erre egy Jábec nevű férfi. Isten megtisztelő említést tett róla a Krónikák első könyvében, amely kilenc fejezetnyi családfa adatot tartalmaz. A hosszú névsor közepén Isten két versben kiemeli Jábecet, egy hétköznapi fickót.

Jábec tekintélyesebb volt testvéreinél... Jábec segítségül hívta Izráel Istenét, és ezt mondta: Bárcsak nagyon megáldanál engem, és kiszélesítenéd határomat, velem lennél, és megoltalmaznál a bajtól, hogy ne érjen fájdalom! És megadta neki Isten, amit kért.” (1Krón 4,9-10)

Semmi mást nem tudunk Jábecről, csak azt, ami ebben a két versben szerepel, de ebből kiderül, hogy az élete minden volt, csak nem átlagos. Mi volt a sikerének a titka?

Jábecnek nagy ambíciói voltak. Míg sokan megelégednek azzal, hogy átlagos életet élnek, addig Jábec azt akarta, hogy Isten valami fontosat tegyen rajta keresztül.

Jábec ambiciózus volt, de, ami ugyanilyen fontos, a megfelelő dolgok motiválták. Honnan tudjuk, hogy Jábec indítékai önzetlenek voltak? Mert azt olvassuk: „És megadta neki Isten, amit kért.” Isten soha nem teljesít méltatlan kérést.

Ha az átlagostól eltérő életet akarsz élni, akkor álmodj nagyot! Nem arra szántak téged, hogy azon tűnődj: „Mit csinálok? Hová megyek?” Isten azt akarja, hogy nagy ambícióid legyenek, amelyeket az a vágy táplál, hogy szolgáld őt.

Jábecnek egyre növekvő hite és mély bizalma volt Istenben. Nincs szó arról, hogy bármilyen különleges képessége vagy tehetsége lett volna. Ő csak egy hétköznapi ember volt, szokatlan hittel.

Van valami az életben, ami fontosabb, mint a képesség és a tehetség: a hit. Sok nagyon tehetséges embert ismerek, akik a pálya szélén ülnek, míg azok, akiknek van hitük, gólokat lőnek. A hit az, hogy hiszel abban, hogy Isten munkálkodik rajtad keresztül, és kéred, hogy használjon téged.

Hogyan tudsz kitörni a középszerűségből? Úgy, mint Jábec, nagy ambíciót és növekvő hitet kapsz - és Istenre hagyatkozol, hogy megtegye azt, ami lehetetlennek tűnik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit szeretnél kérni Istentől, milyen nagy álmodat vagy célodat valósítson meg?
  • Miért olyan fontosak az indítékaid, amelyek a céljaid vagy álmaid mögött vannak?
  • A céljaid elérésében inkább a képességeidre és a tehetségedre vagy Istenre támaszkodsz? Milyen lépést tehetsz ma azért, hogy inkább Istenre támaszkodj?

Kérted már Jézust, hogy jöjjön be az életedbe?

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, akkor imádkozz ezzel az imával:

Drága Jézus!

Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és befogadlak az életembe, mint Uramat és Megváltómat. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Ma életem minden részét átadom neked, alávetem magam az irányításodnak.

Hálás vagyok feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy önmagam szolgálata helyett téged szeresselek és szolgáljalak. Átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.10.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása