Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd el, és tudd, hogy Isten irányít!

2021. október 20. 03:00 - Lilla:)

control.jpg

„Engedjétek el az aggodalmaitokat, majd pedig emlékezzetek rá, hogy én vagyok az Isten! Én uralkodom a nemzetek felett. Én uralkodom a világon.” (Zsolt 46,10 GW)

Minden nap el kell döntened, hogy ki irányítja az életedet: te vagy Isten?

Ez a döntés igazi küzdelem, hiszen vannak olyan dolgok az életedben, amiket te szeretnél irányítani. Te akarod meghatározni saját szabályaidat. Azonban a feszültségektől, a stressztől való megszabadulás mindig azzal kezdődik, ha hagyod, hogy Isten Isten legyen. Ez mindig a következő mondattal kezdődik: „Istenem, feladom a felügyeletet, mert csak te irányíthatod a kezelhetetlen dolgokat az életemben.”

A feszültségek, a stressz elsődleges oka az, hogy olyan dolgokat próbálsz irányítani, amiket csak Isten képes. Nem irányíthatod a házastársad, a gyermekeid, a munkád, a jövőd vagy a múltad. Amikor Istent próbálsz „játszani”, akkor szembekerülsz Istennel. Ennek eredményeképpen nem elég, hogy alul maradsz ebben a küzdelemben, hanem még ki is merülsz, és stresszes leszel.

A 46. zsoltár 10. verse azt mondja: „Engedjétek el az aggodalmaitokat, majd pedig emlékezzetek rá, hogy én vagyok az Isten! Én uralkodom a nemzetek felett. Én uralkodom a világon.” (GW)

Én nem tudom, hogy mivel kell szembenézned ezen a héten. Te sem tudhatod. Azonban azt már most megmondhatom, hogy mit vár tőled Isten. Engedd ki az irányítást a kezedből, és bízz abban, hogy ő mindent kézben tart!

Engedd el, és tudd! Ez az első lépés az igazi békesség felé.

Amikor az emberek olyan helyzetekkel néznek szembe, amiket képtelenek irányítani és stresszesnek érzik magukat, gyakran hajlamosak a végletekig elmenni. Van aki minél kezelhetetlenebb a helyzet, annál inkább megpróbálja irányítani azt. Mások épp ellenkezőleg: teljesen feladják és önsajnálatba merülnek.

Mindkét magatartás bolondság. Nem működik egyik sem. Ahelyett, hogy áldozattá vagy irányításmániássá válnál, inkább imádkozz Istenhez "átadási imát"!

Emberek milliói imádkozzák az un. Békesség Imáját. Ez az Úr Imádságán alapul, de legtöbben nem szokták elolvasni ennek az imádságnak az utolsó 8 sorát, ami így szól:

„Egyszerre csak egy napot megélve, élvezve az adott pillanatot; elfogadva a nehézséget, mint a békéhez vezető utat; Jézushoz hasonlóan élve ebben a bűnös világban, nem pedig úgy, ahogyan én szeretnék, bízom abban, hogy te mindent jóra fordítasz, amikor átadom magam neked; és, hogy veled már itt e földön boldog leszek, de legboldogabb, veled leszek az örökkévalóságban. Ámen.”

Ebben erő van! Ez az erő akkor érkezik hozzád, amikor átadod Istennek azt, amit eddig te próbáltál irányítani. És ez vezet el ahhoz, hogy békességben éld az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent az, hogy „egyszerre csak egy napot” élni?
  • Hogy reagálsz általában a feszültséggel teli, stresszes helyzetekre? Mit gondolsz, Isten milyen reakciót szeretne tőled?
  • Mik a – a fizikai, az érzelmi, a lelki – következményei annak, amikor átadod Istennek azokat a dolgokat, amiket te akartál felügyelni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.13.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása