Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten betölti szükségeidet

2021. október 25. 03:00 - Anita.B

freestocks-chay8166imq-unsplash.jpg„Ha ti...tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat gyermekeiteknek, mennyivel több jó ajándékot fog adni a ti Atyátok a mennyben azoknak, akik kérik őt.” (Mt 7,11 NIV).

Isten alkotott mindent. Mindent, amit látsz, és amit nem. Mindent a földön és az univerzumon túl. Isten a forrása minden jónak. Számíthatsz rá.

Amikor arra számítasz, hogy Isten a forrása mindennek, emlékezz négy igazságra!

Minden jó Isten ajándéka. Te nem érdemeltél meg semmit. Mindez Isten kegyelmének ajándéka. Ha Isten nem akarta volna megadni, akkor nem kaptad volna meg.

A Biblia ezt mondja: „Minden jó és tökéletes ajándék felülről van” (Jak 1,17 NIV). Ezért kezdődik az Úr imájának harmadik mondata az 'add' szóval: „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” (Mt 6,11 ESV). Miért? Mert nem keresheted meg a dolgokat, amit Isten ad neked – ezek tőle származó ajándékok.

Nincs semmi, amire szükséged lenne, és Isten ne tudná azt biztosítani. Nem tudod, mire lesz szükséged holnap vagy az év további részében. De bármi is az, Istennek hatalma van, hogy ellásson vele.

A Biblia ezt mondja: „Az én Istenem minden szükségleteteket ki fogja elégíteni dicsőséges gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (Fil 4,19 NET). A „dicsőséges gazdagság” azt jelenti, hogy Isten bőségesen ad. Korlátlan erőforrásokkal rendelkezik.

Isten mindent meg akar adni neked, amire szükséged van. Máté evangéliuma 7. fejezetének 11. verse azt mondja: „Ha ti...tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat gyermekeiteknek, mennyivel több jó ajándékot fog adni a ti Atyátok a mennyben azoknak, akik kérik őt.” (NIV) Istent boldoggá teszi, hogy minden szükségedet betölti.

Isten vár rád. Ha olyan szükségeid vannak az életedben, amelyek nem töltettek még be, akkor Isten talán arra vár, hogy kérd tőle. A probléma nem az, hogy Isten nem akarja kielégíteni szükségeidet; az lehet a probléma, hogy nem kérted tőle. Jakab levele 4. fejezetének 2. verse azt mondja: „Nincs nektek, mert nem kéritek Istent” (NIV).

Mire vagy kire számítasz, hogy betölti szükségeidet? Ha Istenen kívül bármi más, változtass rajta ma! Bízz Istenben, hogy mindennek a forrása legyen számodra!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hol keresed igényeid beteljesülését?
  • Ha nem kéred Istent azonnal, hogy betöltsön egy konkrét szükségletet, általában mi az oka a várakozásnak?
  • Hogyan lehetsz még jobban tudatában annak, ahogyan Isten betölti a szükségleteidet, és válaszol az imáidra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.18.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.10. 05:27:23

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek kedvesek segíteni nekem. Tüzelőt szeretnék vásárolni, de sajnos tavaly majusban volt egy mütétem.
(Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly.
A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab.
A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik.
Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó.

Köszönök minden segítséget!

Az adományt a tüzelőre az alábbi elérhetőségekre lehetne küldeni:
Varga Zoltán
3636 Vadna
Szabadság tér 15 )) délután 14 óra után vagyunk itthon))

vagy Vargáné Szücs Csilla
Erste Bank 116 00006 00000000 25766862
vagy
Török Péter
Sajokaza fatelep
20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000 -
25766862 --
Tel: 30 101 6583 varga zoltán
süti beállítások módosítása