Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azt add, amit kapsz!

2021. október 27. 03:00 - gabormel

less-selfish-more-generous-702x336.jpg

„Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret ad táplálékul, titeket is ellát annyi maggal, amennyire szükségetek van, megsokasítja a vetéseiteket, és gazdag termést hoz nagylelkűségetekből. Mindig elég gazdaggá tesz benneteket ahhoz, hogy mindenkor bőkezűek legyetek, így sokan hálát adnak Istennek a tőlünk kapott ajándékaitokért. Az általatok teljesített szolgálat nemcsak Isten népének szükségleteit elégíti ki, hanem az Isten iránti hála kiáradását is kiváltja.” (2Kor 9,10–12 GNT)

Amit Istentől kapsz, azt rajtad keresztül akarja adni.

Isten olyan embereket keres, akiket használni tud. Körülnéz, és megkérdezi: „Pohár leszel vagy szívószál?” Ha pohár vagy, csak megtelsz, és ennyi. De egy másik fajta ember azt mondja: „Istenem, szívószál leszek, és áldásodat rajtam keresztül közvetítheted mások felé.” Ez az a fajta ember, akit Isten meg akar áldani.

A Biblia azt mondja: „Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret ad táplálékul, titeket is ellát annyi maggal, amennyire szükségetek van, megsokasítja a vetéseiteket, és gazdag termést hoz nagylelkűségetekből. Mindig elég gazdaggá tesz benneteket ahhoz, hogy mindenkor bőkezűek legyetek” (2Kor 9,10–11 GNT).

Ez az ígéret arra épül, hogy hajlandó vagy megosztani azt, amit Isten kínál neked. Hajlandó vagy-e Isten áldását továbbítani másoknak?

Lehet, azt mondod: „Várj egy percet! Nem vagyok elég gazdag az adakozáshoz.” Ó, dehogyisnem! Az vagy! Nem számít, hogy mennyid van, vagy milyen kevéssel rendelkezel, azzal is nagylelkű lehetsz.

Van egy történet egy nőről, akinek csak két fillére volt, mégis odaadta. Az az elképzelés, hogy „nincs elég, hogy adjak”, csak egy mítosz. Mindig lehet adni valamit. A Biblia azt mondja: „Az általatok teljesített szolgálat nemcsak Isten népének szükségleteit elégíti ki, hanem az Isten iránti hála kiáradását is kiváltja.” (2Kor 9,12 GNT)

Ha nehéz időszakon mész keresztül, még akkor is mondhatod: „Istenem, nincs sok mindenem, de hajlandó vagyok megosztani. Csak egy kis ételem van, de hajlandó vagyok valakit meghívni vacsorára.”

Amikor így teszel, Isten három dolgot ígér. Először is: lelkileg növekedni fogsz. Másodszor: arra fog használni, hogy kielégítsd mások szükségleteit. És harmadszor: dicsőséget hozol neki.

Amikor odaadod azt, amid van, Isten olyan módon nyitja meg az áldás kapuját az életedben, amelyet el sem tudsz képzelni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mivel áldott meg Isten téged? Kivel oszthatod meg ezt az áldást ezen a héten?
  • Ha nem gondolod, hogy sok mindened van, amit most azonnal adhatnál, mit gondolsz, mit vár el tőled Isten?
  • Hogyan láttad, hogy Isten megáldott téged az adományaidon keresztül?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.20.)

(GNT: Az angol Good News Translation bibliafordítás rövidítése.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.10. 05:26:04

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek kedvesek segíteni nekem. Tüzelőt szeretnék vásárolni, de sajnos tavaly majusban volt egy mütétem.
(Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly.
A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab.
A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik.
Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó.

Köszönök minden segítséget!

Az adományt a tüzelőre az alábbi elérhetőségekre lehetne küldeni:
Varga Zoltán
3636 Vadna
Szabadság tér 15 )) délután 14 óra után vagyunk itthon))

vagy Vargáné Szücs Csilla
Erste Bank 116 00006 00000000 25766862
vagy
Török Péter
Sajokaza fatelep
20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000 -
25766862 --
Tel: 30 101 6583 varga zoltán
süti beállítások módosítása