Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az újrakezdés bűnbánattal kezdődik

2021. október 30. 03:00 - Lencsés Tamás

„Tegyük próbára és vizsgáljuk meg útjainkat! Térjünk vissza az ÚRhoz! Emeljük fel szívünket és kezünket a mennyei Istenhez, és mondjuk ki: »Vétkeztünk és fellázadtunk.«” (JSir 3,40-42 NLT)

Az újrakezdéshez és a tiszta lelkiismerethez vezető út a bűnbánattal kezdődik.

Mit jelent a bűnbánat? Három dolgot. Először is, vállalj felelősséget a bűneidért! Másodszor, fordulj el azoktól a dolgoktól, amik bűnbe vittek! Harmadszor pedig, fordulj Isten és az ő kegyelme felé!

A Biblia azt mondja: „Tegyük próbára és vizsgáljuk meg útjainkat! Térjünk vissza az ÚRhoz! Emeljük fel szívünket és kezünket a mennyei Istenhez, és mondjuk ki: »Vétkeztünk és fellázadtunk.«” (JSir 3,40-42 NLT)

A bűnbánat nem azt jelenti, hogy racionalizáljuk a bűneinket. Ne gondold azt, hogy „Nem nagy ügy”! Igen is nagy ügy, különben nem emlékeznél rá! Azt se mondd, hogy „Olyan régen történt!”, vagy „Ez csak életem egy szakasza volt, amin keresztülmentem”, vagy „Mindenki ezt csinálja.” Nem ésszerűsítheted a bűnt, nem minimalizálhatod, nem mentegetheted magad vagy hibáztathatsz másokat. Ez nem igazi bűnbánat.

Erre figyeljetek oda: A legnagyobb akadálya, hogy meggyógyulj a függőségedből, te magad vagy. Valójában nem Istentől vagy bárki mástól vársz megoldást. Isten készen áll, és meg akarja gyógyítani a függőséged.

A Biblia ezt mondja János első levelében: „Ha azt állítjuk magunkról, hogy bűn nélkül vagyunk, akkor becsapjuk magunkat, és az igazság nincs bennünk” (1Jn 1,8 NIV).

Szeretnél megszabadulni az életedben lévő önsanyargató szokásoktól? Akkor fogod befejezni önmagad meghiúsítását, ha végzel önmagad becsapásával. Ez a zsigeri őszinteséggel kezdődik, és azzal, hogy beismered, hogy valami nem stimmel, bármennyire is szeretnéd ésszerűsíteni és mentegetni magad. Be kell ismerned a bűnödet, meg kell vallanod, és ki kell iktatnod az életedből!

Tedd meg a bűnbánat első lépését még ma, és lépj az újrakezdés útjára!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem is tudnád? Mi az, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem éreznéd magad bűnösnek? Mi az, amit úgy állítasz be, mintha nem lenne bűn?
  • Milyen lépéseket teszel annak érdekében, hogy foglalkozz a bűnöddel, és még ma kiírtsd az életedből?
  • Mit gondolsz, mit akar Isten, mit tegyél, miután megbántad a bűnödet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.11. 15:03:25

SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI))Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása