Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egyszerűsítsd le az életed, hogy végezhesd Isten munkáját!

2021. december 24. 03:00 - daniella_89

woman-with-heart-shaped-stone-hands_1153-1108.jpeg

„Aki hagyja magát eltéríteni attól a munkától, amit én tervezek neki, az nem alkalmas az Isten királyságára.” (Lk 9,62 TLB)

Számtalan emberrel találkoztam, akik azt mondták, hogy szeretnék, ha Isten használná őket, viszont túl elfoglaltak. Saját napirendjük van. Megvannak a saját terveik, álmaik és vágyaik, és nincs idejük, amit Istennek adjanak.

Amennyiben valóban elhatároztad, hogy Isten szolgálatába akarsz állni, akkor meg kell kérdezned: „Uram, mit kell elhagynom? Mit kell kiiktatnom az életemből? Mik azok a korlátok, amik visszatartanak, eltérítenek hogy megfussam azt a versenypályát, amit te jelöltél ki a számomra?”

Az egyik legnagyobb dolog, ami korlátozhat, az eltérítés. Jézus ezt mondta a Lukács 9,62-ben: „Aki hagyja magát eltéríteni attól a munkától, amit én tervezek neki, az nem alkalmas az Isten királyságára.” (TLB)

Íme, néhány dolog a sok közül, ami eltéríthet életed küldetésétől:

Más emberek elvárásai. El kell döntened, hogy kinek kedvezel elsődlegesen az életedben. Csak egyetlen legfontosabb lehet!

Hobbik. Semmi rossz nincs abban, ha az embernek vannak hobbijai. Amennyiben viszont eltérítenek a legfontosabb dologtól, akkor el kell hagyni őket.

A múltad. Talán még nem engedted el azt, ami megtörtént – akár bűn, akár megbántódás, akár gyász. Az a baj ezzel, hogy amikor leragadsz a múltban, akkor nem tudsz a jelenben lenni, és egészen biztosan nem tudsz mit kezdeni Isten számodra kirendelt feladatával. A múltad elmúlt. Vége. El kell engedned.

Mit is kell elengedned? A Biblia azt mondja az 1 Korinthus 10,23-ban: „Mindent szabad, de nem minden használ.” (HCSB) Mit is jelent ez? A következőt mondja: Sok dolog nem feltétlenül rossz, ellenben nem szükséges. Az élet gyakran egy választás e két lehetőség között: „Vajon jót cselekszem?”, vagy „Megteszem a legjobbat?”

Ha az ördög nem tud rosszá tenni, akkor elfoglalttá tesz. Annyira lefoglal, hogy nem lesz időd a fontos dologra – szolgálatra, küldetésre, saját időre Istennel.

Nem tudsz mindent megtenni. Tedd meg azt, ami leginkább számít! Egyszerűsítsd le az életed, és ne hagyd magad eltéríteni attól, hogy Isten használhasson!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik a legfontosabb dolgok az életedben?
  • Gondolj azokra a jó dolgokra, amik életedben elsőbbséget élveznek. Volt, hogy valamelyik eltérített Isten legjobbjától az életedre nézve?
  • Szerinted miért vonják el olyan könnyen a figyelmünket azok a látszólag jó dolgok, amelyek mégsem az Istentől legjobbat jelentik?

Tedd ma Istent elsővé az életedben!

Olyan eltérített életet éltél, hogy sosem álltál még meg, hogy törődj a legfontosabb dologgal, ami számít – az üdvösségeddel? Ha készen állsz arra, hogy félretedd az elterelő dolgokat, és Jézusért élj, ezzel az imádsággal elkezdheted:

„Drága Istenem, szeretnék egy igazi, mély és maradandó hitet benned, és azért élni, ami igazán számít. Megvallom, hogy bűnt követtem el, és olyan életet éltem, ami tele van eltereléssel. Szükségem van a bocsánatodra és az irgalmadra. Köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon a bűneimért, és így bocsánatot nyerhettem.

Jézus, te megígérted, hogy bárki, aki hisz benned, nem fog elveszni, hanem örök élete lesz veled a mennyben. Hiszek benned, és elfogadlak Uramnak és Megváltómnak. Szeretnélek téged követni, és úgy tölteni el életem hátralévő részét, hogy abban téged szolgállak. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imádságot, és befogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt nekem a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg! Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni számodra, amik segítenek téged a Jézussal járás kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.17. ford.:csmsdvd, daniella_89)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása