Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ünnepeld, amit tett Isten az életedben!

2022. január 08. 03:00 - FodorImi

concert-2527495_1280.jpg

„Énekeljetek Istennek, dicsérjétek nevét, emeljétek fel hangotokat hozzá [...] az ÚR az ő neve.” (Zsolt 68,5 ESV)

Ahhoz, hogy megfelelő kapcsolatba kerülj Istennel, először elégedetlennek kell lenned azzal, ahogy élsz, aztán be kell vallanod a bűneidet, majd életed irányítását át kell adnod Istennek. Végül pedig ünnepeld azt, hogy mit tett Isten az életedben, és magasztald őt ezért!

Figyeljük meg, Jézus példázatában, amelyik a tékozló fiúról szól, mit válaszol az apa: „Mikor még messze volt, az apja meglátta, és megtelt irgalommal iránta [...] Az apa azt mondta a szolgáknak: »Gyorsan hozzátok a legjobb palástot, és adjátok rá! Húzzatok gyűrűt az ujjára és sarut a lábára! Hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Örüljünk és ünnepeljünk!«” (Lk 15,20.22–23 NIV)

A tékozló fiú apja olyan, mint a te mennyei Atyád. Nem számít, mit tettél, amikor hazatérsz Istenhez, ő eláraszt a szeretetével. A legjobbat adja neked, és ezt mondja: „Minden meg van bocsátva. Hozzátok az ünnepi ruhát és cipőt! Ünnepeljünk, mert a gyermekem visszatért hozzám!”

Nem kárhoztatás, hanem ünneplés vár, amikor hazamész. És Isten azt akarja, hogy csatlakozz hozzá, és te is ünnepelj azáltal, hogy dicséred és magasztalod őt.

A szellemi átalakulásodat (a megtérésedet és a benned történő változást) úgy is ünnepelheted, hogy csak egyszerűen ezt mondod Istennek: „Köszönöm, Istenem! Köszönöm a kegyelmedet, a szeretetedet és a jóságodat! Dicsőítelek és magasztallak téged!”

A Biblia a 68. zsoltár 5. versében ezt mondja: „Énekeljetek Istennek, dicsérjétek nevét, emeljétek fel hangotokat hozzá [...] az ÚR az ő neve.” (ESV)

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy ünnepeld a szellemi átalakulásod az, hogy dicséretet énekelsz a gyülekezetben. Az Istent dicsőítő énekekkel ünnepelheted azt, amit Isten tett az életedben, és köszönetet mondhatsz neki azért.

Ha azt mondod: „De én nem tudok jól énekelni!”,  akkor van egy jó hírem: a Biblia nem mondja, hogy szépen kell énekelned. Azt mondja, hogy örömmel énekelj. Ezt meg tudod tenni. Bárki tud örömében énekelni.

Énekelj dicséretet Istennek – és ne csak azért dicsérd, aki ő, hanem azért a szellemi átalakulásért és változásért is, amit elvégzett az életedben. Kötelezd el megad, hogy az új évben magasztalni fogod Istent az ő feltétel nélküli szeretetéért és kegyelméért! Ő tárt karokkal vár téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az édesapáddal kapcsolatos tapasztalatod hogyan befolyásolja azt, hogy te mire számítasz Istentől, amikor elrontasz dolgokat?
  • Meglep téged az, hogy Isten ünnepel, amikor visszatérsz hozzá, és nem számít, hogy mit tettél vagy mennyire távolodtál el?
  • Mi tart vissza attól, hogy énekléssel fejezd ki a dicséretedet Isten felé?

Te hiszel már Isten ígéretében, hogy ő üdvösséget ad neked Jézus Krisztus által?

Ha kész vagy elkötelezni magad, és odaszánni az életedet Jézusnak, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus! Megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden rossz dolog, amit valaha tettem, az meg lesz bocsátva. Megígérted, hogy meg fogom tudni az életem célját, és egy napon befogadsz majd örök otthonodba a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és befogadlak az életembe mint Uramat és Megváltómat. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, te megmentesz. Elhiszem, amit mondasz, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van, nem pedig az én cselekedeteim által. Ma az életem minden területét a te irányításod alá helyezem.

Hálás vagyok a te feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralevő részét arra akarom használni, hogy téged szeresselek és szolgáljalak, és ne magamat. Odaszánom neked az életemet, és kérlek, ments meg és fogadj be a te családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása