Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ünnepelj a gyerekeiddel!

2024. szeptember 01. 03:00 - daniella_89

loving-parents-playing-with-their-son-and-daughter-in-the-living-room-mom-and-dad-having-fun-with-their-kids-during-playtime-family-of-four-spending-some-quality-time-together-at-home-jlpsf11338.jpg"Az embereknek élvezniük kellene minden napot az életünkben, függetlenül attól, milyen sokáig élnek." (Préd 11, 8 NCV fordítás)

A gyerekeknek szüksége van az ünneplésre!

Az ünnep csak egy különleges szó a mókára. A családoknak szükségük van a mókázásra! Az otthon a játék színtere kellene, hogy legyen. Ez egy jelentős hiba több otthonban, ahol a szülők alapvetően jók és gondoskodnak a gyermekeikről, de nem sokszor kapcsolódnak ki. Túl elfoglaltak. Munka után hazatérnek egy listával arról, mit kell még megcsinálniuk. Ezeknek a dolgoknak mind meg kell lenniük - és a mókázásra már nincs idő.

Elviseled a gyermekeidet, vagy élvezed a velük töltött időt? A gyerekeknek szükségük van az ünneplésre.

"Az embereknek élvezniük kellene minden napot az életünkben, függetlenül attól, milyen sokáig élnek." (Préd 11,8 NCV fordítás)

Amikor a gyermekeim növekedtek, volt egy úgynevezett "Apa Varázslatos, Misztikus Túrája" programunk. Időnként felrúgtam az egész programtervet, és azt mondtam: "Felejtsük el a rutint, most jól fogjuk magunkat érezni!" Akár az éjszaka közepén is felkeltettem őket, beültünk az autóba és elmentünk valami botrányos dolgot csinálni - egy iskolanap éjszakáján! Szóval, mi van, ha kimaradnak egy nap az iskolából? Erre az eseményre emlékezni fognak. Emlékezni fognak arra is, mikor felkeltettem őket kora reggel, és megengedtem, hogy bundáskenyeret egyenek... amit zöldre festettem.

A Biblia az mondja: "Isten ajándékai a gyermekek", és "A vidám szív jó orvosság" (Zsolt 127,3, Péld 17,22 NLT fordítás). Érezd jól magad a gyerekeiddel! Mókázzatok!

Egy nap ide vagy oda a rutinból nem fogja számottevően befolyásolni az életüket. De egy különleges esemény, ami őrült és mókás olyan emléket hagy, amit a gyermekeid nem felejtenek el.

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi van előrébb a prioritásaidban: a programterved, vagy hogy biztosítsd a gyermekeidnek a mókát? Miért?
  • Miért helyezzük néha előrébb a programtervünket a gyermekeinknél?
  • Mit tehetnél ezen a héten azért, hogy jól érezzétek magatokat a gyerekeiddel? Mit adsz fel azért, hogy ezt megtehesd?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.29.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása