Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Istenben, hogy megtartja az ígéreteit!

2022. január 15. 03:00 - Lencsés Tamás

„Nem tértem el ajkai parancsaitól, jobban becsültem szájának szavait, mint a mindennapi kenyeremet.” (Jób 23,12 NIV fordítás)

Tudod, hogy a reménytelenséged beismerése Istennek egy hitvallás is lehet? Istenben bízva, de ugyanakkor kétségbeesést is érezve Dávid ezt írta: „Hittem, ezért azt mondtam: »Teljesen tönkrementem.«” (Zsolt 116,10 NCV fordítás)

Ez valóban ellentmondásosan hangzik, hogy bízom Istenben, de elveszve érzem magam. Dávid őszintesége valójában mély hitről árulkodik. Először is hitt Istenben. Másodszor, hitt abban, hogy Isten meghallgatja imáját. Harmadsorban pedig hitt abban, hogy Isten eltűri, hogy kimondja azt, amit érez, és mégis szereti őt.

Függetlenül a körülményektől és attól, hogy mit érzel, támaszkodj Isten változatlan jellemére! Emlékeztesd magad arra, amit örökké igaznak ismersz Istenről: ő jó; szeret téged; veled van; tudja, min mész keresztül; törődik veled, és jó terve van az életedre! A néhai Raymond Edman, aki a Wheaton College elnöke volt, egyszer azt mondta: „Ha sötétben vagy, soha ne kételkedj abban, amit Isten a fényben mondott neked!”

Amikor Jób élete összeomlott, és Isten hallgatott, Jób mégis talált okot arra, hogy dicsérje Istent. Te is dicsérheted Istent ugyanezekért az okokért:

  • Ő jó és szerető. (Jób 10,12)
  • Ő mindenható. (Jób 42,2; 37,5.23)
  • Ő észreveszi életed minden részletét. (Jób 23,10; 31,4)
  • Ő irányít. (Jób 34,13)
  • Neki terve van az életeddel. (Jób 23,14)
  • Ő meg fog téged menteni. (Jób 19,25)

A lelki kiszáradás idején támaszkodj türelmesen Isten ígéreteire az érzelmeid helyett. Ismerd fel, hogy ő az érettség mélyebb szintjére visz, mert az érzelmeken alapuló baráti kapcsolat sekélyes.

Ne hagyjátok tehát, hogy problémák miatt aggódjatok! A te körülményeid nem tudják megváltoztatni Isten jellemét. Isten kegyelme mindennek ellenére teljesen jelen van. Mindennek ellenére érted van, még akkor is, ha te azt nem érzed. Jóbnál, amikor hiányoztak a hitét megerősítő körülmények, ő akkor is kitartott Isten Igéje mellett. Azt mondta: „Nem tértem el ajkai parancsaitól, jobban becsültem szájának szavait, mint a mindennapi kenyeremet.” (Jób 23,12 NIV fordítás)

Ez, az Isten Igéjébe vetett bizalom késztette Jóbot arra, hogy hűséges maradjon, még akkor is, amikor életében semminek nem volt értelme. Hite erős maradt a fájdalom közepette is, Isten emiatt megbecsülte és meggyógyította Jóbot.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt olyan, hogy úgy döntöttél, bízol Istenben még akkor is, ha érzéseid vagy körülményeid azt mondták, hogy ne tedd? Milyen volt az a tapasztalat?
  • Nézd meg a mai áhítatban található listát, hogy miért döntött Jób úgy, hogy bízik Istenben! Ezek közül az okok közül melyikhez kell ma ragaszkodnod? Miért?
  • Akár a lelki kiszáradás, akár a bőség időszakában vagy, készíts egy listát mindazokról a dolgokról, amelyekről tudod, hogy igazak Istenről! Tartsd ott, ahol szem előtt van, és ahol többször is ki tudod egészíteni!

Bízol Isten ígéretében, hogy Jézus Krisztus által megváltást nyerhetsz?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd életed Jézusnak, akkor imádkozd el ezt az imát:

„Uram, megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és befogadlak téged életembe, mint Uramat és Megváltómat. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, megváltasz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből van hit által, és nem bármi által, amit én teszek. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.

Hálás vagyok feltétel nélküli szeretettedért. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy szeresselek és szolgáljalak téged, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom neked életemet, és arra kérlek, hogy válts meg, és fogadj be a családodba. Jézus nevében. Ámen.”

Ha most ezt végigimádkoztad, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása