Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit és nem az érzések tetszenek Istennek

2022. január 23. 03:00 - daniella_89

heart1.png

„Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el. Áldott legyen az ÚR neve!” (Jób 1,21 NIV)

Új keresztényként Isten gyakran ad megerősítő érzelmeket, így tudod, hogy jelen van, és törődik veled. De amikor lelkileg növekedni kezdesz, Isten elválaszt attól, hogy továbbra is az érzelmeidre támaszkodj, amik segítenek elhinni, hogy ő melletted van és munkálkodik az életedben.

Isten mindenütt jelenvalósága és a jelenlétének megnyilvánulása két külön dolog. Az egyik tény, a másik gyakran egy érzés. Isten mindig jelen van, akkor is, ha ennek nem vagy tudatában, és az ő jelenléte sokkal mélyebb annál, minthogy puszta érzésekkel lehessen lemérni.

Igen, Isten azt szeretné, ha érzékelnéd az ő jelenlétét, viszont sokkal inkább szeretné azt, hogy bízz a jelenlétében, minthogy érezd, hogy ő ott van. A hited és nem az érzéseid tetszenek igazán Istennek.

A hitedet azok az élethelyzetek fogják leginkább növelni, amikor úgy érzed, hogy az életed darabokra hullik és azt hiszed, hogy Isten sehol sincs ilyenkor. Ez történt Jóbbal is, egyetlen nap alatt mindent elveszített: a családját, a vállalkozását, az egészségét, mindenét, amije volt. Viszont a legelkeserítőbb mégis az volt, hogy 37 fejezeten keresztül Isten nem szólt Jóbhoz.

Hogyan dicsőíted Istent, amikor nem érted, hogy mi történik az életeddel és Isten is hallgat? Hogyan maradsz krízishelyzetben is kapcsolatban vele kommunikáció nélkül? Hogyan tudod a szemed akkor is Jézuson tartani, amikor könnyes? Tedd azt, amit Jób tett: „A földre esett és dicsérve mondta: »Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el. Áldott legyen az ÚR neve!«” (Jób 1,21 NIV)

Mondd el Istennek őszintén, hogy mit érzel! Öntsd ki neki a szívedet! Adj ki magadból minden érzést, ami benned van! Jób is ezt tette, amikor azt mondta: „Nem tudok csendben maradni! Mérges és keserű vagyok! Beszélnem kell!” (Jób 7,11 GNT)

Felkiáltott, amikor Istent távolinak tűnt: „Ó, azokra a napokra, amikor fénykoromban voltam, amikor Isten bensőséges barátsága megáldotta házamat!” (Jób 29,4 NIV)

Isten képes kezelni az aggodalmaid, a haragod, a félelmed, a szomorúságod, a zavartságod és a kérdéseid is. Mindent elé vihetsz imádságban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan mutathatod meg, hogy bízol Istenben, ha nem érzed az ő jelenlétét?
  • Mik azok a dolgok, amikért dicsőítheted Istent még akkor is, ha nem érted, mi történik az életedben?
  • Érezted már terhesnek azt, hogy átadd Istennek az aggodalmaid, a haragod, a félelmed, a szomorúságod, a zavartságod és a kérdéseid? Miért igen, vagy miért nem?

Bízol Isten ígéretében, hogy Jézus Krisztus által megváltást nyerhetsz?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd életed Jézusnak, akkor imádkozd el ezt az imát:

„Uram, megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és befogadlak téged életembe, mint Uramat és Megváltómat. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, megváltasz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből van hit által, és nem valami által, amit én teszek. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.

Hálás vagyok feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy szeresselek és szolgáljalak téged ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom neked életemet, és arra kérlek, hogy válts meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében. Ámen.”

Ha most ezt végigimádkoztad, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.16. ford.: BenedekDávid, daniella_89)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása