Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten küldetésre teremtett

2022. január 29. 03:00 - gabormel

az-ut-a-kereszt-002-300x300.jpg

„Isten alkotott minket olyanná, amilyenek vagyunk. Krisztus Jézusban jó tettekre teremtett minket, amelyeket Isten előre eltervezett, hogy azok szerint éljük le életünket.” (Ef 2,10 NCV)

Nem azért kerültél a földre, hogy magadnak élj.

Nagyobb célra lettél teremtve, mint egyszerűen csak arra, hogy pénzt keress, nyugdíjba vonulj és meghalj. Egy küldetésre teremtettél, és ez a küldetés ad értelmet az életednek.

A Biblia azt mondja: „Isten alkotott minket olyanná, amilyenek vagyunk. Krisztus Jézusban jó tettekre teremtett minket, amelyeket Isten előre eltervezett, hogy azok szerint éljük le életünket.” (Ef 2,10 NCV)

Más szóval kivételes vagy. Az egész világon – a múltban, a jelenben és a jövőben – nincs olyan még egy, mint te. Isten olyan egyedivé teremtett, hogy bizonyos dolgokat csak te tudsz elvégezni a világon. Ezek a dolgok adják az életed küldetését.

Amíg nem ismered fel az életed küldetését, addig csak létezel. Az életed jónak tűnhet, de nem fogod megtapasztalni azt a beteljesülést, amit akkor tapasztalnál meg, ha Isten szándékait valósítanád meg az életedben.

Jézus ezt mondja Márk evangéliuma 8. fejezetének 35. versében: „Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megmentsd az életedet, elveszíted. Csak azok fogják valaha is megtudni, mit jelent igazán élni, akik elveszítik életüket értem és az evangéliumért.” (TLB)

Isten lehetőséget ad arra, hogy az életedet az ő küldetése köré építsd. Ez csak úgy valósulhat meg, ha egy szilárd alappal kezdesz: Jézus Krisztussal. „És senki sem tud más igazi alapot rakni, mint azt, amivel már rendelkezünk – Jézus Krisztus.” (1Kor 3,11 TLB)

Dönthetsz úgy, hogy Jézusra építed az életed, az egyetlen tartós alapra. Vagy dönthetsz úgy, hogy olyan hiábavaló dolgokra pazarlod az életed, amelyekkel végül kudarcot vallasz.

Annyi bizonyos, hogy egy nap Isten elé állsz, és ő megkérdezi tőled: „Teljesítetted a küldetést, amit adtam neked ezen a földön?” Azon a napon majd világossá válik, hogy az életedet azzal töltötted, hogy Isten neked szánt küldetését teljesítetted, vagy csak a kevésbé fontos dolgok hajszolását választottad.

Soha nem késő elkezdeni azt az életet élni, amit Isten tervezett neked. Kezdd el ma Jézusra építeni az alapjaidat, és kezdd el követni Isten életedre vonatkozó küldetését!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttál már másokat önmagukért élni, ahelyett, hogy Isten céljáért élnének? Hogyan tetted ezt te is?
  • Mit gondolsz, miért tarthat az embereknek olyan sokáig, hogy felfedezzék Isten célját az életükkel kapcsolatban?
  • Mit gondolsz, mi Isten egyedi célja a te életeddel?

Te már bízol Isten ígéretében, hogy Jézus Krisztus által üdvözülhetsz?

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életed, akkor mondd el a következő imát:

„Drága Jézusom! Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit tettem, te megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz majd örök mennyei otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és befogadlak mint Uramat és Megváltómat az életembe. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, akkor megmenekülök. Bízom abban, amit mondasz, hogy az üdvösség hit által, kegyelmedből van, és nem az által, amit én teszek. A mai napon életem minden részét a te irányításod alá helyezem.

Hálás vagyok feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szeresselek és szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Rád bízom az életem, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása