Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol találod meg az életküldetésedet?

2022. január 30. 03:00 - gerbeaud

Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józs1,8 NCV)

Mindenki szeretne valamit, ami célt ad az életének – de sokan rossz helyen keresik.

Nem találhatod meg az életküldetésedet se egy folyóiratban, se a közösségi médiában, se barátokkal való tévézgetés közben. És kitalálni sem tudod, hogy mi az.

Istennek az életedre vonatkozó küldetését csak egy helyen találhatod meg: Isten Igéjében.

Tanulmányok azt mutatják, hogy mindenki 600-700 területen tehetséges, de a tehetségét e területek többségén soha nem kamatoztatja. Ha azonban elfogadod Isten küldetését az életedben, használni tudod mindazokat a képességeket és tehetségeket, amit Isten adott neked.

Jónás, Isten egyik prófétája a Bibliában, Istentől kapta élete küldetését. A Biblia ezt mondja: „Így szólt az ÚR Igéje Jónáshoz, Amittaj fiához: »Kelj fel, menj Ninive nagy városba, és prédikálj ellene, mert látom a gonosz dolgokat, amit cselekszenek.«” (Jón 1,1–2 NCV)

Isten adta Jónásnak a küldetését. És neked is ad egyet, miközben olvasod az Igéjét. Minél jobban beleásod magad a Bibliába, annál jobban megérted a küldetésedet.

Sok különböző módja van annak, ahogy Isten megismerteti veled az ő Igéjét: időnként leülhetsz és olvashatod az ő Igéjét, máskor igehirdetést hallgathatsz, aztán különböző bibliai elmélkedéseket is olvashatsz.

Ha csak akkor nyitod ki a Bibliát, amikor istentiszteleten veszel részt, akkor valószínűleg soha nem fogod felfedezni Istennek életedre vonatkozó küldetését. 

Tedd életed mindennapos részévé a Bibliát! Minden nap tölts időt Istennel, még akkor is, ha az csak néhány perc. Illeszd be a napirendedbe! Írd be a naptáradba vagy állíts be napi emlékeztetőt a telefonodon!

Józsué könyve 1. fejezetének 8. verse ezt mondja: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (NCV)

Ha sikeres akarsz lenni Istentől kapott küldetésedben, akkor az életedre vonatkozóan ne egy nagy víziót keress, hanem egy bibliaverset!

Isten nem fogja felírni a küldetésedet az égre. Ő már megírta azt Igéjében.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon próbáltad már megtalálni életed célját, ami nem vezetett sikerre?
  • Mit tehetsz azért, hogy következetesebbé válj, és rendszeresen olvasd a Bibliát?
  • A te esetedben melyek a leghatékonyabb módjai annak, hogy foglalkozz Isten Igéjével: nyomtatott Biblia olvasása, online Biblia olvasása, hangos (audio) Biblia hallgatása, prédikációk hallgatása vagy bibliai elmélkedések olvasása? Miért gondolod, hogy ez a leghatékonyabbak számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása