Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Győzd le az óriásokat, hogy valóra váltsd az álmod!

2022. február 04. 03:00 - Lilla:)

20220204.jpg

„Mindenki, aki itt összegyűlt, tudni fogja, hogy az ÚR megmenti népét, de nem karddal és lándzsával. Ez az ÚR harca, és ő ad benneteket nekünk!” (1Sám 17,47 NLT)

Mielőtt Dávid király Sámuel első könyvében szembenézett Góliáttal, meg kellett küzdenie négy másik óriással. Ezek nem testi óriások voltak, hanem az elméjében éltek.

Sokkal valószínűbb, hogy mentális óriásokkal kell szembenézned, mint egy testi Góliáttal. Ám ezek az óriások is éppoly nagyok és ijesztőek lehetnek. Valamint távol tarthatnak attól, hogy azzá válj, akinek Isten akar, és valóra váltsd azt az álmot, melyet Isten helyezett a szívedbe.

Az első óriás, amivel szembe kell nézned az álmod eléréséhez, a késlekedés.
Egyetlen álom sem teljesül azonnal. Isten ad neked egy álmot valamikor, de azt nem váltja valóra másnap. Lehet, hogy évekbe telik, mire meglátod életed álmát megvalósulni. Mindig van egy várakozási időszak.

Miután Sámuel felkente Dávidot királynak, Dávid apja, Isai, azt mondta Dávidnak, hogy menjen vissza a juhokat terelgetni. Azt mondta neki, hogy halassza az álmát! Ez körülbelül 15 évvel azelőtt volt, hogy Dávid valóban király lett.

Isten azonban arra használta fel ezt az időt, hogy építse Dávid jellemét, megtanítva őt az engedelmességre még akkor is, amikor a dolgoknak látszólag semmi értelmük. Miközben Dávid várta, hogy Isten beteljesítse ígéretét, megtanult bízni Isten korlátlan hatalmában. A tanulság: Isten hűséges, és befejezi benned munkáját az ő idejében.

A második óriás, amivel esetleg szembe kell nézned, a csüggedés.
Góliát a félelem légkörét teremtette meg Izraelben. Mindenkit meggyőzött arról, hogy el fogják veszteni az ellene vívott csatát.

Milyen emberekre hallgatsz, akik azt mondják, hogy ezt nem lehet megtenni? Ki húzza le az álmodat mondva, hogy ez sosem fog valóra válni?

Néha csak egy friss hangra van szükséged, mint egy friss szemű pásztorfiúé, aki azt mondja: „Ez a fickó egy senki. Le tudjuk győzni.”

A harmadik óriás, ami az utadban áll, a helytelenítés.
Dávid esetében saját testvére kérdőjelezte meg az indítékait, és ellenezte, hogy Góliát után menjen.

Amikor Isten olyan álmot ad neked, amitől mások félnek, te pedig bármi áron belevágsz, akkor becsmérelnek, lebecsülnek majd, és nem fognak megérteni. El kell döntened, hogy mi számít neked többet: az emberek helyeslése vagy Isten jóváhagyása.

A negyedik óriás, amivel lehet, hogy szembe kell nézned, a kételkedés.
Senki sem volt nagyobb szakértője a háborúnak, mint Saul király. Azt mondta Dávidnak, hogy őrült, ha azt hiszi, hogy meg tud küzdeni egy olyan harcossal, mint Góliát.

Lehet, hogy egy szakértő azt mondja, hogy te sem tudod megcsinálni. Ez épp elég ahhoz, hogy elkezdj kételkedni magadban.

Emlékezz azonban arra, hogy a szakértők gyakran tévednek! A kételkedők nem tudnak elriasztani, amikor Isten ígéreteire összpontosítasz, és bízol az Úrban, hogy hűséges, és betölti az álmod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor egy álmod késett, mit tanultál magadról és Istenről?
  • Kinek a csüggesztő hangja tartott már vissza téged? Kinek a hangjára szükséges hallgatnod helyette?
  • Isten Igéjének mely ígéreteit használhatod bátorításra, amikor kételkedni kezdesz magadban vagy az álmodban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.28.)

(NLT: A szerző által választott New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása