Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egységes egyház bátor és félelmet nem ismerő

2022. február 19. 03:00 - Anika Enikő

„A hívők mind egységesek voltak szívükben és elméjükben. És érezték, hogy ami az övék, az nem a sajátjuk, ezért megosztottak mindent, amijük volt.” (ApCsel 4,32 NLT)

Az egység eltávolítja a félelmet és bátorságot teremt. Az egységes egyház nagyobb hatalmat és bátorságot ad benne mindenkinek, mint egy megosztott egyház.

Láthatod ezt a Bibliában Az apostolok cselekedetei 4. fejezetében. Pétert és Jánost börtönbe zárták, miután csodát tettek és Jézus nevében prédikáltak. Végül szabadon engedték őket, és visszatértek a gyülekezethez. Íme, hogyan reagáltak hívőtársaik bebörtönzésük, perük és szabadulásuk történetére: „Amikor ezt meghallották, egységben voltak, és hangosan imádkoztak Istenhez.” (ApCsel 4,24 GW)

A együtt imádkozás egységessé teszi a gyülekezetet. A korai egyház embereinek ezen egységes imája után megremegett az épület, ahol gyülekeztek. Ennek igazán erőteljes imának kellett lennie! Az épület megremegett, mindannyian megteltek Isten Szent Szellemével, és az emberek bátran kezdték Isten üzenetét hirdetni.

Gyötör a félelem, a bizonytalanság és a szorongás? Szeretnél félelemet nem ismerő lenni? Szeretnél bátrabb lenni? Szeretnéd, ha magabiztosabb lennél a hited megosztásában?

Így válhatsz bátrabbá Jézus követőjeként: Összpontosíts a többi kereszténnyel való egységedre! A Biblia azt mondja, hogy amikor az emberek az ősegyházban egységben voltak, akkor bátrabbá váltak Isten Igéjének hirdetésében.

A megosztottság félelmet kelt és tönkreteszi a jövőképet. A megosztott gyülekezet félelemmel teli gyülekezet. Az egység azonban megszünteti a félelmet. Segít Isten népének emlékezni az evangéliumra és arra, amit ő tett, ezzel reményt adva nekik.

Tanulhatsz még valamit az első keresztényektől Az apostolok cselekedeteiből: Amikor egy gyülekezet valóban olyan egységben van, ahogyan azt Krisztus akarja, akkor minden tag szükséglete kielégítésre kerül.

Az apostolok cselekedetei 4. fejezetének 32. verse ezt mondja: „A hívők mind egységesek voltak szívükben és elméjükben. És érezték, hogy ami az övék, az nem a sajátjuk, ezért megosztottak mindent, amijük volt.” (NLT)

Mindent megosztottak, amijük volt, így senki sem szűkölködött. Az apostolok cselekedetei 2. része azt mondja, hogy ez lenyűgöző volt a jeruzsálemi nem keresztények számára. Az egyház a közösség kegyeiben részesült, mert látták, hogy a keresztények mennyire szeretik egymást és gondoskodnak egymásról.

Az egység a gyülekezetedben – és Krisztus nagyobb testében – ugyanilyen hatással lesz: Az emberek látni fogják egymás iránti szereteteteket és az evangéliumban való közös célt. Tudni akarják majd, hogy mi teszi a különbséget. Akkor lesz bátorságotok beszélni nekik arról az Egyről, aki egyesít benneteket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Egyedül érsz el többet vagy inkább csoportban közös céllal és motivációval? Miért?
  • Mi a te szereped a gyülekezeti egység bátorításában?
  • Miért vonz manapság annyi figyelmet az egység?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.12.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása