Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szeressünk be embereket Isten családjába?

2022. március 18. 03:00 - Tomes Lívia

isten_csaladja_1.jpg

„Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne.” (Zsolt 40,3 NLT)

Jézusnak köszönhetően bocsánatot nyerhet a múltad, van életcélod, és otthonod lehet a mennyben. Ha beszélsz másoknak a Jézusba vetett reménységedről, az a legszeretetteljesebb dolog, amit tehetsz.

Amikor az emberek látják, hogy Jézus változást hoz az életedben, annak hatása van. A Biblia ezt mondja: „Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne.” (Zsolt 40,3 NLT)

Tegnap megvizsgáltunk három gyakorlati lépést, amelyek segítenek, hogy beszélj Jézusba vetett reménységedről. Itt van még három:

Először hallgass! Ezen a földön minden ember mélyen legbelül vágyik arra, hogy meghallgassák, megértsék, és elfogadják az érzéseit. A példabeszédek könyve 18,13 azt mondja, „Hallgass, mielőtt válaszolsz!” (GNT) A füled nagyszerű eszköz arra, hogy szeretetet sugározz valaki felé. Ha meghallgatsz valakit, megtalálhatod a kulcsot a szívéhez.

Oszd meg történeteidet! Figyelj, „történeteket” mondtam, nem „történetet”. Miért? Mert sok történeted vagy bizonyságod van. Sokan azt hiszik, hogy csak egy bizonyságuk van – a bizonyság arról, hogyan jöttek Krisztushoz. De segített neked Isten valaha pénzügyi, kapcsolati vagy egészségügyi problémában? Hatalmas bizonyságtételek százai vannak, amelyek Jézusra irányíthatják az emberek figyelmét.

Hívd el az embereket istentiszteletre! Az örömhír megosztásának egyik legjobb módja, ha elhívjuk az embereket a gyülekezetbe. Ahogy bemennek egy istentiszteletre, látják majd a sok hívőt, akik azért jöttek, hogy imádják Istent, és ők is hitre jutnak. Az apostolok cselekedetei 2,47 ezt mondja: „dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.” (GW).

A legtöbb ember nem hallott a Jézus Krisztusban található reménységről, ezért lelkileg üresek. Mit tudsz tenni ma annak érdekében, hogy valakit Isten családjába hívj?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor beszéltél utoljára valakinek a Jézusba vetett reménységedről? Hogyan fogadták?
  • Gondolj arra az időre, amikor teljesen arra koncentráltál, hogy meghallgass valakit. Mire jöttél rá eközben?
  • Hogyan segített Isten mostanában pénzügyi, kapcsolati vagy egészségügyi problémádban? Kinek mondhatnád el ezt a bizonyságot?

Hogyan csatlakozz Isten családjához?

Ha szeretnél bízni Isten üdvözítő ígéretében és az ő szellemi családjához tartozni, akkor mondd el ezt az imát!

„Drága Jézusom, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit eddig tettem, meg lesz bocsátva, megtalálom életem célját, és egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz.

Megvallom a bűnömet, és Uramként és Megváltómként fogadlak be az életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak és azt tenni, amit mondasz.

Jézusom, hálás vagyok a te szeretetedért és az áldozatodért, amely által veled lehetek a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell megvásárolnom vagy kiérdemelnem az üdvösséget, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra szeretném fordítani, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan neked ajánlom az életemet, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása