Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten el fogja neked mondani, hogy miről beszélj

2022. március 23. 03:00 - Lilla:)

light-gaecdff8c0_1920.jpg

„A Szent Szellem, Isten ajándéka, nem azt akarja, hogy félj az emberektől, hanem hogy bölcs és erős légy, szeresd őket, és élvezd a velük való együttlétet. Ha felébreszted ezt a belső erőt, akkor soha nem fogsz félni attól, hogy beszélj másoknak a mi Urunkról.” (2Tim 1,7–8 TLB)

Az elmúlt pár napban megnéztünk néhány okot, amiért magabiztos lehetsz, amikor megosztod a hitedet. Emlékezz, nem kell tudnod minden választ, hiszen Jézus tudja.

Neked meg kell tanulnod jó hallgatóságnak lenni, hogy megtaláld a kulcsot valaki szívéhez, és elvezesd őt Jézushoz.

Van még valami, amire emlékezned szükséges: nem vagy egyedül, amikor megosztod a Krisztusban való reménységedet. Isten veled van. A ő Szelleme pedig munkálkodik a másik ember szívében, miközben te beszélsz.

A Biblia azt mondja: „A Szent Szellem, Isten ajándéka, nem azt akarja, hogy félj az emberektől, hanem hogy bölcs és erős légy, szeresd őket, és élvezd a velük való együttlétet. Ha felébreszted ezt a belső erőt, akkor soha nem fogsz félni attól, hogy beszélj másoknak a mi Urunkról.” (2Tim 1,7–8 TLB)

Soha nem fogsz félni másoknak az Úrról beszélni, ha felismered, hogy a Szent Szellem ereje és Isten igazsága benned van. Ennek rengeted önbizalmat kellene adnia neked!

Egy másik bibliai szakasz, amely segít neked abban, hogy megoszd a hitedet, Lukács evangéliuma 21. fejezetének a 13–15. versei: „Ez lesz a ti lehetőségetek, hogy beszéljetek a hitetekről. Ne aggódjak amiatt, hogy mit fogtok mondani, hogy megvédjétek magatokat! Én adok majd nektek bölcsességet, hogy tudjátok, mit mondjatok.” (CEV)

Gyakran előre félünk. Azt gondolod, hogy „Nem tudom, hogy mit mondjak annak az embernek az irodában, a focipályán vagy a szomszédomnál.” Isten azonban azt mondja neked: „Én el fogom neked mondani, hogy miről beszélj, amikor szükséged lesz rá.”

Micsoda elképesztő ígéret! Lehet, hogy nem érzed magad késznek vagy felkészültnek az evangélium megosztására, de az igazság az, hogy mindened megvan, amire szükséged van Isten jelenlétében és a benned lévő erejében.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Írj le egy alkalmat, amikor érezted, hogy Isten ereje munkálkodik benned, miközben megosztottad valakivel Isten szeretetét!
  • Kire nézel fel az életedben, aki nem fél megosztani a hitét?
  • Hogyan nézne ki másképp ez a következő hét, ha folyamatosan tudatában lennél a Szent Szellem jelenlétének az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása