Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus háromféleképpen reagál a bukásodra

2022. április 03. 03:00 - csmsdvd

hal_1.jpg

„Az ÚR állhatatos szeretete sohasem szűnik meg, irgalmának sosincs vége, minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jsir 3,22–23 ESV)

A bukások el tudnak szigetelni. Amikor a csőd közepén vagy, gyakran szégyelled magad, és szeretnél egyedül lenni. Jézus azonban a legnagyobb kudarcodban is ott van veled.

Azért, hogy átsegítsen bukásodon, Jézus három hihetetlen dolgot csinál:

Jézus imádkozik érted. Mielőtt Péter megbukott, Jézus azt mondta neki: „én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited.” (Lk 22,32 NASB)

Még ebben a pillanatban is Jézus közbenjár – imádkozik – érted. A Biblia szerint „üdvözíteni tudja örökre azokat, akik általa járulnak Istenhez, hiszen ő mindenkor él, hogy esedezzék értük.” (Zsid 7,25 NLT)

Jézus hisz benned. Tulajdonképpen elvárja, hogy meggyógyulj és felépülj. Ezért mondta Péternek mielőtt megbukott: „azért, ha majd bűnbánatod lesz, és újra hozzám fordulsz...” (Lk 22,32 TLB) Jézus tudta, hogy Péter vétkezni fog, elbukik, és végül majd visszatér hozzá.

Az az igazság, hogy mi mindannyian elbukunk, sorozatosan elbukunk. A legnagyobb gyengeségeink szokások. Nem csak egyszer tesszük meg, és kész. Folyton-folyvást. Isten nem csak a nagy, egyszeri csődjeinkben van jelen. Ott van a folyamatos hibáink esetén is. Bár mindig elbuksz, Isten folyamatosan bízik benned.

Jézus irgalmas hozzád. Jézus irgalmasabb annál, mint amit te valaha is elvárnál tőle. Amikor le vagy törve, Jézus nem bánt és nem kéri számon bűnöd. Inkább megment téged.

János evangéliuma 21. fejezetében pár hétre rá, miután Péter megtagadta Jézust, Péter és néhányan a tanítványok közül elmentek halászni. Bár egész éjjel halásztak, nem fogtak semmit. Virradatkor Jézus a partról szólt hozzájuk, és megmondta, hova vessék ki a hálóikat. „Kivetették tehát, de kivonni már nem tudták a rengeteg hal miatt.” (Jn 21,6 NLT)

Amikor Péter követte Jézust utasításait, több halat fogott, mint amit elbírt. Jézus készen van arra, hogy veled is ezt tegye. Ő 5 perc alatt többet ér el az életedben, mint amit te 50 évnyi tervezéssel el tudnál érni.

További jó hír: Isten irántad való irgalmassága nem függ a teljesítményedtől. Jeremiás siralmai 3. fejezetének 22. és 23 versében szerint: „Az ÚR állhatatos szeretete sohasem szűnik meg, irgalmának sosincs vége, minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (ESV)

Barátom, lehet, lemondasz Istenről, de ő sohasem fog lemondani rólad. Jézus imádkozik érted, hisz benned és örök irgalmassággal van irántad. Függetlenül attól mit teszel, Isten hűséges.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatja meg az életedet az a tudat, hogy Jézus imádkozik érted?
  • Milyen hibát követsz el újra és újra? Hogyan segít Isten minden egyes alkalommal „feltámadj” a bukás után?
  • Mikor mutatott neked Jézus irgalmasságot a bukásodban?

Függetlenül attól, mit tettél, vagy hol voltál, van egy helyed Isten örök családjában, ahol várnak rád. A meghívás teljesen nyitva áll. Csak higgy, és megkapod.

Készen állsz rá? Itt egy imádság, amivel elkezdheted:

„Drága Istenem!

Tudom, ha meghalok, életemről számot kell adnom neked. Tudom, bűnt követtem el ellened, sok mindent elrontottam és elszomorítottalak. Kérlek, bocsáss meg nekem. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok nézni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt mindazért, amit én rosszul tettem, és ezért nem nekem kell megfizetnem. Tudom, nem érdemlem meg bocsánatod. Tudom, Uram, csak a te kegyelmed menthet meg engem. Magamtól nem lehetek elég jó a tökéletes helyre.

Jézus köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy magadra vállaltad minden vétkemet. Te tettél a mennyország számára elfogadhatóvá, és alázattal kérlek, szabadíts meg. Hiszek benned Jézus. Hiszem, hogy ígéreted megtartod, és azonnal és örökre megszabadítasz. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.27.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása