Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent megmenekülni?

2022. április 09. 03:00 - ReveSz

Red lifebuoy pool ring float stock photo

„Aki Krisztushoz tartozik, az új személy. A múlt feledésbe merül, és minden új. Isten tette mindezt! Elküldte Krisztust, hogy békét teremtsen közte és köztünk, és ránk bízta azt a munkát, hogy békét teremtsünk közte és mások között.” (2Kor 5,17–18 CEV)

Isten nagy irgalmassága miatt Jézus azért jött, hogy „megkeresse és megmentse az elveszettet” (Lk 19,10 NIV). Megmutatta, mennyire fontos vagy neki azzal, hogy elküldte Fiát, hogy meghaljon a kereszten a bűneidért. Ilyen szeretettel van irántad Isten.

Talán hallottad már, hogy az emberek azt mondják: „Meg vagyok mentve”. Talán még te magad is ezt mondod, amikor a Jézussal való kapcsolatodról beszélsz. De mit jelent üdvözülni? Mi történik, amikor elfogadod Isten üdvösségének ajándékát?

Az üdvösség megment téged önmagadtól. Sokan nem gondolják, hogy szükségük van arra, hogy „ki legyenek menekítve” vagy megmeneküljenek valamitől. Én pedig megkérdezem tőlük: „Tényleg? Nincs fájdalom az életedben? Nincsenek nehezteléseid, nyomasztó érzéseid, bűntudatod vagy szorongásod?” Mindenkinek vannak olyan problémái, amelyeket nem tud egyedül megoldani. Mindenkit meg kell menteni. Mindenkinek szüksége van Jézusra.

A Biblia azt mondja: „Hívjatok engem a baj idején! Én meg foglak menteni téged, te pedig tisztelni fogsz engem” (Zsolt 50,15 GW)

A megmentés visszaszerzi azt, amit elvesztettél. Mit szeretnél visszakapni? Talán elvesztetted az önbizalmadat, az örömödet, a hírnevedet, az álmodat vagy az ártatlanságodat. Jézus azért jött, hogy visszaszerezze, amit elvesztettél.

Ha ismered a mezőgazdaságot, akkor valószínűleg tudod, hogy milyen kártékony tud lenni egy sáskaraj (szöcskék). Körülbelül két óra alatt képesek elpusztítani egy kukoricaföldet.

Mi emésztette fel az életedet? Mi tette tönkre a jövedelmezőségedet, a terveidet vagy a kapcsolataidat? Csak Isten képes mindezt helyreállítani. Jóel próféta 2,25 szerint: „Visszaadom neked, amit elvesztettél azokban az években, amikor a sáskarajok megették a termésedet" (GNT).

A megváltás újra összeköt téged Istennel. Amikor átadod az életedet Istennek, Jézus békét teremt közted és közte. Lerombolja azokat a korlátokat, amelyek egykor elválasztottak téged a Teremtődtől. Van erre egy szó: megbékélés.

A Biblia azt mondja: „Aki Krisztushoz tartozik, az új személy. A múlt feledésbe merül, és minden új. Isten tette mindezt! Elküldte Krisztust, hogy békét teremtsen közte és köztünk, és ránk bízta azt a munkát, hogy békét teremtsünk közte és mások között.” (2Kor 5,17–18 CEV)

Az Istennel való megbékélés azt is jelenti, hogy örökké vele fogsz élni. Otthonod lesz a mennyben az egész örökkévalóságra! Ezért a következő életre való felkészülés a legfontosabb dolog, amit ebben az életben tehetsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nehezen ismered be, hogy szükséged van arra, hogy Isten megmentsen? Milyen módon próbálod néha megmenteni magad?
  • Mit vesztettél el az életben? Szánj időt arra, hogy megköszönd Istennek, hogy ő a helyreállítás Istene, és kérdd, hogy állítsa vissza, „amit elvesztettél azokban az években, amikor a sáskarajok felfalták a termésedet."
  • Ha már keresztény vagy, milyen módon kötött vissza a megváltásod Istenhez? Ha még nem döntöttél úgy, hogy követed Jézust, életed mely területein látod szükségét annak, hogy újra kapcsolódj Istenhez?

Soha nem késő Isten megmentését keresni.

Ha még nem fogadtad el Isten üdvösségének ajándékát Jézus által, akkor még ma megteheted. Készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld? Ha igen, akkor imádkozd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, és életem Urává teszlek, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba a mennyben.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy Isten, az én Megváltóm. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt akarom tenni, amit te mondasz nekem.

Jézus, hálás vagyok a te szeretetedért, a kereszten hozott áldozatodért és a feltámadásodért, amelyek lehetővé tették, hogy csatlakozzam hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg ezt. És köszönöm neked, hogy ez a kegyelem ajándéka. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Neked ajánlom az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása