Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Feltámadási ígéretek, amelyek elűzik a félelmet

2022. április 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Jézus mindenkit belevont a halálába, hogy mindenki részt vehessen az életében, a feltámadás utáni életében, egy sokkal jobb életben, mint amiben az emberek valaha is éltek” (2Kor 5,14-15 The Message). 

 Stream Imádság Izajás próféta énekével (Iz 43,1-5): "Ne félj, mert  megváltottalak!" by jezsuiták | Listen online for free on SoundCloudA Biblia tele van parancsolatokkal. De tudod, melyik a leggyakoribb? 

A Ne félj.   

365 alkalommal találod meg a Szentírásban – köztük többször a húsvéti történetben is. „Ne féljetek” – ezek voltak az első szavak, amelyeket az angyal mondott azoknak, akik húsvét reggelén megjelentek a sírnál. Ezek voltak az első szavak, amelyeket Jézus mondott a feltámadása után.  

Nem csoda, hogy miért gyakori téma a Bibliában és a húsvéti történetben: A félelem az emberiség leggyakoribb problémája.  

Talán nem gondolod, hogy félős ember vagy. De csak ritkán veszed észre, mennyi döntésed félelmen alapul, például attól, hogy mások mit gondolnak rólad, és a kudarctól való félelem.  

De a Húsvét jó hírt hoz! Jézus Krisztus feltámadása miatt most félelem nélkül élhetsz. A Biblia azt mondja a 2. Korinthusiakhoz írt levél 5. fejezetének 14-15.versében: „[Jézus] mindenkit belevont a halálába, hogy mindenki részt vehessen az életében, a feltámadás utáni életében, egy sokkal jobb életben, mint amiben az emberek valaha is éltek” (The Message).  

Amikor Krisztus feltámadása szerint élsz, a Biblia azt mondja, hogy jobb életet élsz, félelemtől mentes életet.  

Valójában öt olyan igazság van a feltámadásról, amelyek megszabadítanak a félelemtől, ha megérted őket. A következő két napban megosztom ezeket az igazságokat.  

Először is tudod, hogy Jézus igazat mond neked. A történelem során sokan vallották magukat Istennek vagy Messiásnak – de ezt csak egy bizonyította. A Biblia azt mondja: „[Jézust] Isten nagy hatalommal rendelkező Fiának nyilvánították azáltal, hogy feltámadt a halálból” (Róm 1,4 NCV).  

A feltámadás nélkül nem bízhatnál semmiben, amit Jézus mondott. De bízhatsz abban, amit Jézus mond Istenről, a mennyről és minden másról, amit tanított, mert feltámadt a halálból, ahogy megígérte.  

Ha megérted, hogy Jézus igazat mond, és hogy megbízhatsz abban, amit mond, könnyebb lesz elengedni a félelmeidet.  

Másodszor, tudod, hogy a halál nem a vég. Amíg Jézus fel nem támadt a halálból, nem tudtad, van-e élet a halál után, mert nem volt rá bizonyíték. Jézus megváltoztatta ezt. A Biblia azt mondja nekünk: „Isten feltámasztotta az Úr Jézust a halálból, és tudjuk, hogy Isten minket is feltámaszt Jézussal együtt” (2Kor 4,14 NCV).  

Nem kell félned a haláltól, mert Jézus feltámadása megmutatja nekünk, hogy a halál nem a történet vége. Valójában ez az örök életed kezdete Isten jelenlétében.  

Ha megtanulsz félelem nélkül élni, az megváltoztatja az életedet! Holnap még három húsvéti igazságot osztok meg, amelyek segítenek a félelemtől mentes életet élni.  

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:  

  • Mik azok a félelmek, amelyek visszatartanak attól az élettől, amelyet Isten tervezett számodra?  
  • Miért gondolod, hogy életünk nagy részét a félelem irányítja?  
  • Milyen lenne számodra egy félelemmentes élet? Milyen hatással lenne a napi kapcsolatodra másokkal?  

Belefáradtál a félelem börtönébe?  

Nem számít, hogy ki vagy és honnan származol. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, az ajtó tárva-nyitva áll előtted.  

Most elmondhatod ezt az egyszerű imát:„Kedves Istenem, elegem van abból, hogy színleljek, és hogy az embereknek akarjak tetszeni, és stresszeljek amiatt, hogy tökéletes legyek, amikor nem tudok az lenni. Belefáradtam abba, hogy ragaszkodok a sérelemhez és az emlékekhez, amelyek továbbra is fájdalmat okoznak az életemben. Belefáradtam abba, hogy félek az elutasítástól és attól, hogy teljesen megismernek. El akarom engedni az egészet.  

„Uram, átadok mindent, ami szégyent, sajnálatot, haragot és aggodalmat hozott számomra. Nem akarok tovább így élni! Szabad életet akarok élni, és tudom, hogy ez csak a te Fiad, Jézus Krisztus által érhető el.  

„Ma megvallom neked a bűnömet, és arra kérlek, bocsáss meg nekem. Köszönöm Jézus, hogy utat készítettél nekem, hogy megbocsátást és elfogadást kapjak a kereszten elvégzett tetteid és a feltámadásod miatt. Behódolok neked, mint életem Urának, és követni akarlak életem hátralévő részében. Kérlek, tölts be szereteteddel és reményeddel, és segíts, hogy hitben járjak, ne félelemben. Jézus, a te nevedben imádkozom. Ámen."  

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.  

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.12.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása