Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a szabadság ajtaja

2022. április 21. 03:00 - Anika Enikő

„Én vagyok az ajtó. Ha valaki rajtam keresztül megy be, üdvözül.” (Jn 10,9 ESV)

Nem kell rács mögött lenni ahhoz, hogy börtönben legyünk. Miért? Mert a leggyakoribb börtön az elmében van.

Egy kapcsolat is lehet börtön, ha csapdában érzed magad tőle. Az adósság fullasztó börtön lehet, amelyből nem gondolod, hogy valaha is ki fogsz jönni. Egy megszokás is lehet börtön, mert behatárol, és nem engedi, hogy felvállald azt a szabadságot, amit Isten akar adni neked. Egy fájdalmas emlék bezárhat a fájdalom acélajtói mögé. A depresszió, a kimerültség, és a szégyen is lehet börtön.

A jó hír az, hogy Isten azt akarja, hogy kitörj belőle!

Isten azt akarja, hogy szabad legyél. Amikor kinyitja az ajtókat, akkor azok az utak valami jóhoz vezetnek. De mielőtt Isten eljuttathatna oda, ahová akar, ki kell hoznia a börtönökből, amelyekben vagy.

Hogyan teszi ezt?

Először is, felrázza a dolgokat. Amikor Pál és a barátai börtönben voltak Az apostolok cselekedetei 16. fejezetében, Isten földrengést idézett elő. Néha Istennek meg kell ingatnia az alapjaidat – különösen az alapvető hiedelmeidet –, hogy téged is kiszabadítson a börtönből. Földrengést fog küldeni az életedbe, hogy felrázza ezeket a hiedelmeket, és felkészít arra a szabadságra, amit szeretne megadni neked.

Másodszor, bekapcsol téged a feltámadás erejébe. Erről szól a húsvét. Jézus feltámadása a történelem legerősebb eseménye. Isten ezt az erőt minden nap elérhetővé teszi számodra.

Pál levele az efezusiakhoz 1. fejezetének a 19–20. versében ezt mondja: „Én is imádkozom, hogy megértsétek Isten hatalmának hihetetlen nagyságát számunkra, akik hiszünk neki. Ez ugyanaz a hatalmas hatalom, amely feltámasztotta Krisztust a halálból, és a mennyei birodalmakban Isten jobbján a dicsőség helyére ültette őt.” (NLT)

Ugyanaz az erő, amely megnyitotta Jézus sírját, kinyitja a börtönajtókat, amelyek visszatartanak téged. Ez az igazi szabadság! Csak hinned kell, és bíznod kell Istenben, hogy így gondoskodik rólad.

A következő három napban három konkrét módszert fogok megosztani, amellyel Jézus szabadságot akar neked hozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit gondolsz, miért kell Istennek felráznia az életünket, ahhoz hogy megszabadítson bennünket?
  • Melyek azok a börtönök, amelyekben most vagy, és kétségbeesetten szükséged van Istenre, hogy kiszabadítson téged azokból?

Isten szabadsága elérhető ma a számodra.

Ha készen állsz arra, hogy engedelmeskedj Jézus Krisztusnak, mint Úradnak, akkor nincs miért várnod! Imádkozz most ekképpen: „Atyám, megígérted, hogy azoknak, akik hisznek Jézusban, nincs többé már semmi kárhoztatásuk. Elküldted Jézust, hogy megmentse a világot, hogy megmentsen engem. Kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha elkövettem, vagy elkövetni fogok. Azzal, hogy feláldozta magát a bűneimért, és igazzá tett, lehetővé tette számomra, hogy kapcsolatba kerüljek veled.

Megértem, hogy a húsvéti örömhír nem ér véget itt. Jézust is feltámasztottad a halálból, ezzel bizonyítva, hogy hatalmad van a bűn és a halál felett. Ez lehetővé teszi számomra, hogy az örökkévalóságot veled töltsem a mennyben.

Köszönöm mindazt, amit értem tettél. Megvallom a bűnömet, és elfogadom Jézust Megváltómnak és Uramnak. Ma életem minden részét átadom neked. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak. Rád bízom az életem, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most először imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása