Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Törj ki a tettetés börtönéből

2022. április 22. 03:00 - Lilla:)

passion-3111303_1920_1.jpg

"Tökéletes szabadságban fogok élni, mert a te tanításaid szerint próbálok élni."

(Zsolt 119,45 - GNT fordítás)

Megjátszani, hogy valaki más vagy nagyon kimerítő, igaz?

Túl sok ember tölti az életét tettetéssel olyan régóta, hogy többé már nem is emlékeznek rá, hogy kik is valójában. Minden energiájukat és erejüket arra költik, hogy meghamisítsák az életüket azt gondolván, hogy így majd olyan életük lehet, amilyet akarnak.

Ha ez rád is igaz, akkor a tettetés börtönében élsz. Ebbe a börtönbe pedig két okból zártad magad.

Az első: próbálsz megfelelni az embereknek. A Biblia elmondja milyen őrültség ez: "Veszélyes dolog azzal foglalkozni, amit mások gondolnak rólad, azonban ha bízol az Úrban, biztonságban vagy." (Zsolt 29,25 - GNT fordítás)

A második: azt gondolod, hogy tökéletesnek kell lenned ahhoz, hogy szeressenek téged. Mivel senki sem tökéletes, ezért sosem érezhetnéd az igaz szeretetet, ha a perfekcionizmus csapdájába esel. Ezt csak úgy érheted el ha egy megjátszott világban élsz, ahol sosem hibázol. Sőt, ami még rosszabb, amilyen kemény vagy magaddal szemben, olyan kíméletlen vagy másokkal is. Mindenki a te börtönödben végzi.

Jézus egyszer azt mondta az olyan embereknek, akik másnak mutatják magukat, hogy "Ti vagytok azok, akik jónak mutatják magukat másoknak, azonban Isten ismeri a szíveteket. Azok a dolgok, melyek az emberek szemében igen értékesek, Isten számára értéktelenek." (Lk 16,15 - GNT)

Hogyan tudsz kilépni a megjátszás állapotából?

Összpontosítsd a figyelmed inkább arra, amit Isten gondol. Isten az egyetlen, aki teljes mértékben ismer téged és feltétel nélkül szeret. Ha azt teszed, amit Isten vár tőled, akkor helyesen cselekszel.

A zsoltáros azt mondja erről a fajta figyelemről, hogy "Tökéletes szabadságban fogok élni, mert a te tanításaid szerint próbálok élni." (Zsolt 119,45 - GNT fordítás)

Nem kell a telefonodon görgetni a híreket ahhoz, hogy megtudd ki is vagy valójában. Nem a közösségi háló mondja meg, hogy mennyire vagy szerethető.

Csak Isten mondhatja el neked az igazságot önmagaddal kapcsolatban, és ez tud téged megszabadítani.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Elég számodra, hogy tudod, Isten szeret és elfogad téged, az pedig nem számít mit gondolnak mások? Miért vagy miért nem?
  • Változtatni a fókuszon és arra figyelni, amit Isten gondol, segít távol maradnod a megjátszástól?
  • A közösségi háló hogyan tesz még sebezhetőbbé, hogy megjátszd magad?

Isten szabadsága számodra is elérhető ma

Isten megígérte azoknak, akik hisznek Jézusban, hogy számukra nincs kárhozat. Azért küldte Jézust, hogy megmentsen a bűneidtől. A kereszthalálával minden rosszért megfizetett, amit tettél vagy tenni fogsz. Azzal pedig, hogy feláldozta magát, lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba léphess Istennel, az Atyával.

A Húsvét örömhíre pedig itt nem ér véget. Isten fel is emelte Jézust a halálból, bizonyítva ezzel erejét a bűn és a halál felett. Ez teszi lehetővé számodra, hogy az örökkévalóságot vele tölthesd a mennyben.

Ha készen állsz rá, hogy átadd az életed Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a te megbocsájtásodat kérem. Elhiszem, hogy Jézus Krisztus a te fiad. Elhiszem, hogy ő meghalt az én bűneimért, te pedig feltámasztottad őt. Bízni akarok benne, mint Megmentőmben, és követni őt, mint Uramat ettől a naptól kezdve. Vezess engem az életben és segíts a te akaratod szerint cselekednem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (rick@pastorrick.com) és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, melyek segíthetnek a Jézussal való utad kezdetén.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása