Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Találd meg azt az álmot, amely megérdemli az életedet

2022. április 28. 03:00 - Erika1832

"Egy sportoló csak azért fárad, hogy megnyerjen 20171002gyerekkori-elsport2.jpgegy kék szalagot vagy egy ezüst kupát, de mi ezt egy mennyei jutalomért tesszük, amely soha nem tűnik el. Tehát minden lépésben céltudatosan futok egyenesen a cél felé. Azért harcolok, hogy nyerjek." 1 Korinthus 9,25-26. (TLB fordítás)

A helyes álom összpontosítja az energiádat. És ugye, ezt az összpontosított erőt valamennyien tudnánk hasznosítani? Azonban napjainkban ezt egyre nehezebb megtalálni.

Mostanra már megtanultad, hogy nem tudsz mindent megcsinálni. De nem is érdemes mindent megtenni; egyes dolgok fontosabbak, mint mások. Isten nem várja el tőled, hogy mindent megtegyél. Ezért nem szabad elvárnod magadtól sem, hogy mindent meg tudj tenni.

Az okos szelektálás kulcsfontosságú. El kell döntened, hogy mi számít, és mi nem, melyik álom vagy vágy érdemes arra, hogy az életedből időt szentelj rá, és melyik álom vagy vágy nem érdemli, hogy egy másodpercet is ráfordíts az életedből.

Álmodtál már valaha arról, hogy híres leszel? Vagy talán a világ legjobbja valamiben? Vagy a valaha ismert leggazdagabb ember?

Az ilyen álmok egy percet sem érdemelnek meg az életedből, mert múlandóak. Az egyik percben hős lehetsz, a következő percben pedig egy nulla. Az egyik percben egy magazin címlapján vagy, a következő héten pedig a magazin a kukában landol.

A trófeákat keresni ostoba cél. Miért? Mert egy idő múlva, az összes trófeádat kidobja valaki, vagy ebben a generációban vagy a következőben.

Ne a trófeákért, világrekordokért és hírnévért élj. Ezek nem elég nagy álmok!

Egy olyan álomra van szükséged, amely hatással van az örökkévalóságra. Ez a fajta álom összpontosítja az energiádat, és segít kitartani.

A Biblia ezt mondja az 1Korinthus 9,25-26-ban: "Egy sportoló csak azért fárad, hogy megnyerjen egy kék szalagot vagy egy ezüst kupát, de mi ezt egy mennyei jutalomért tesszük, amely soha nem tűnik el. Tehát minden lépésben céltudatosan futok egyenesen a cél felé. A győzelemért küzdök" (TLB).

Amikor Isten álmát választod az életedben, céltudatossá válsz. Nem olyan vagy, mint egy bokszoló, aki a levegőt ütögetve gyakorol. Amikor ütsz, azért csinálod, hogy győzelmet szerezz. Nem csak játszadozol az életeddel.

Isten álma arra összpontosítja az energiádat, hogy egyenesen az általa kitűzött cél felé tudj haladni. Ha ilyen erőfeszítéssel futsz, egy másodpercet sem pazarolsz el az életedből.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

• Gondolj az életed legnagyobb álmára. Hogyan mutatja meg az, hogy mennyi időt és energiát fordítottál erre,  hogy mennyire összpontosítottál ennek az álomnak a megvalósítására?
• Milyen módon befolyásolhatják a konkrét álmaid az örökkévalóságot?
• Miért fontos néha finomítani álmaid hatókörét vagy fókuszát?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.21.)

 

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: álom cél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása