Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus imája és terve a kudarcaidra

2022. április 29. 03:00 - gabormel

7b-400x250.jpg„A sátán kikért titeket, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát. De imádkoztam érted, Simon, nehogy megfogyatkozz a hitedben. Amikor megbántad a bűneidet, és újra visszatérsz hozzám, te erősíted majd meg testvéreidet.” (Lk 22,31-32 NLT)

Jézus nem lepődik meg a kudarcaidon.

Isten így szól Simon Péterhez Lukács evangéliuma 22. fejezetének 31-32. verseiben: „A sátán kikért titeket, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát. De imádkoztam érted, Simon, nehogy megfogyatkozz a hitedben. Amikor megbántad a bűneidet, és újra visszatérsz hozzám, te erősíted majd meg testvéreidet.” (NLT) Ez a nagyon erőteljes vers sok mindent megtanít a kudarcaidról.

Ahogy Péterrel is történt, Jézus már minden kudarcodról tudott az életedben, még mielőtt azok megtörténtek volna. Nem fog meglepődni az idei kudarcaidon vagy a jövőbeni rossz döntéseiden. Már ismeri azokat. Ismeri a múltat, a jelent és a jövőt. Mindent tud, mielőtt az megtörténne. Ezért is imádkozik érted, mielőtt a kudarcod bekövetkezne.

Figyeld meg, mit mond Jézus: „amikor megbántad a bűneidet, és újra visszatérsz hozzám”. Nem azt mondja „ha”. Jézus már tudja, hogy megszabadulsz bűneidtől, a hibáidtól és a rossz döntéseidtől, amelyeket a jövőben meghozol.

Isten már tudja. És mivel tudja, már imádkozott érted. Nem csak azért imádkozott, hogy átvészeld, hanem azért is, hogy megbánd a bűneidet, és majd – ennek a versnek az utolsó része – megerősítsd a többi tanítványt.

Jézus azt akarja, hogy segíts másokon, miközben tanulsz a hibáidból. Isten tervének része az életedben, hogy levond a tanulságokat a hibáidból, és segíts valaki másnak.

Ugyanazt a négy dolgot, amit Jézus Péternek mond, neked is mondja: „Minden hibádról tudok, amit az életedben el fogsz követni, és már imádkoztam ezekért. Ezért tudom, hogy vissza fogsz térni hozzám. És amikor visszajössz, azt akarom, hogy segíts másoknak.

Ez egy jó hír! Azt jelenti, hogy végső soron nem tudod tönkre tenni az életedet, ha Istennek adtad, mivel Ő mindent megold. Micsoda vígasz!

Mindenkinek vannak kudarcai. De az, hogy hogyan reagálsz a kudarcokra, megkülönböztethet egymástól. Jézus követőjeként bánd meg bűneidet, majd bátorítsd a többi hívőt hitükben; mutasd meg nekik, hogyan legyenek engedelmesek Isten Igéjének.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Annak ellenére, hogy Jézus előre tudja, hogy bűnbánatot fogsz tartani, miért annyira fontos még mindig a bűnbánat folyamata?
  • Megnyugtat és bátorít annak tudata, hogy Jézus imádkozik érted? Miért igen, miért nem?
  • Milyen kudarcokat kell ma megbánnod az Istennek való engedelmességben? Hogyan fogod felhasználni az Isten kegyelméről szerzett tapasztalataidat mások megsegítésére?

Isten második esélyt kínál

Nem számít, hogy mit tettél, vagy, hogy hol voltál, Isten felajánl egy második esélyt. Tud az összes rossz tettedről, minden kudarcodról, amit átéltél, és ennek ellenére még mindig szeret és törődik veled.

Nem várja el tőled, hogy kiérdemeld a kegyelméhez vezető utat; Isten kegyelmi ajándéka által üdvözülünk, ha hitünket az Ő Fiába, Jézus Krisztusba vetjük. Ha készen állsz elfogadni Isten kegyelmét Jézuson keresztül, akkor imádkozd el ezt az egyszerű imát:

„Drága Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és feltámasztottad Őt. Bízni akarok Benne, mint Megváltómban, és e naptól fogva követni Őt, mint Uramat. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása