Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek még mindig van egy álma számodra

2022. május 02. 03:00 - Lencsés Tamás

„Mert Ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nemcsak a miéinkért, hanem az egész világ bűneiért is.” (1Jn 2,2)

A saját bűnöd miatt talán a helyzetedet kétségbeejtőnek látod, viszont ez nem jelenti azt, hogy Istennek már nincs álma az éltedre vonatkozóan. Miért?

Mert Jézus már minden bűnödért megfizetett.

Már azelőtt kifizette a bűneid árát, mielőtt tudtad volna, hogy Istennek van egy álma az életeddel kapcsolatban. A Biblia ezt mondja Jézusról: mert Ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nemcsak a miéinkért, hanem az egész világ bűneiért is. (1Jn 2,2).

Amikor Jézus meghalt a kereszten, minden bűnödért fizetett – a múltban, a jelenben és a jövőben elkövetett bűneidért is. Ha nem hiszed, hogy amikor Jézus meghalt a kereszten, minden bűnödért megfizetett, akkor azt mondod, hogy Jézus áldozata nem volt elég. Jézus  kereszthalála miatt minden bűnt és rosszat, amit valaha tettél, Isten eltörölt, megbocsátott, megtisztított és elfelejtett. Ha ezt megérted, akkor szabadon élhetsz, és követheted Isten életeddel kapcsolatos álmát.

Mert Isten jósága nem a te teljesítményeden alapul.

Isten jósága veled szemben nem azon alapul, hogy megérdemled-e azt, hanem azon, hogy Ő egy jó Isten.

„Nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket.” (Tit 3,5). Ezt hívják kegyelemnek! Ez minden, amire szükséged van ahhoz, hogy elfogadd azokat a jó dolgokat, amelyeket Isten tenni akar az életedben.

Mert Isten az elhívását és az ajándékait feltétel nélkül adja.

Istennek minden ember életére vonatkozóan van egy elhívása, egy álma és egy célja. Ajándékokat adott neked, hogy beteljesítsd ezt az elhívást, és ezeket feltétel nélkül adta. Ha meg kellene dolgoznod értük, akkor nem neveznénk őket ajándékoknak.

Isten álma az életedre vonatkozóan még mindig teljes erővel él. Nem számít, hogy évek óta dolgozol azt beteljesíteni, vagy csak most kezded el egy kicsit később az életedben.

Soha nem késő Isten életedre vonatkozó álmát megtudnod.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Isten kegyelme nem a te jóságodon, hanem az Ő jóságán alapul. Mit árul el ez Isten jelleméről?
  • Miből tudod megmondani, hogy valaki Isten kegyelmében él?
  • Hogyan mutathatod meg Istennek, hogy készen állsz arra, hogy megkapd az életedre vonatkozó álmát?

Szeretnéd elfogadni Isten bocsánatát és új életet kezdeni Krisztussal?

Isten megígérte, hogy azok számára, akik hisznek Jézusban, nincs kárhoztató ítélet. Ő elküldte Jézust, hogy megmentsen téged a bűneidtől. Ő a kereszthalála által megfizetett minden bűnért és rosszért, amit valaha is tettél vagy tenni fogsz. Azzal pedig, hogy Ő feláldozta magát a bűneidért, és átadta neked az ő megigazultságát, Jézus lehetővé tette, hogy kapcsolatod legyen Istennel, az Atyával.

És a jó hírnek ezzel még nincs vége! Isten feltámasztotta Jézust a halálból, bizonyítva ezzel azt, hogy neki hatalma van a bűn és a halál felett is. Ez pedig lehetővé teszi számodra, hogy vele töltsd az örökkévalóságot a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok. Arra kérlek, hogy bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy Ő meghalt a bűneimért, és hogy Te feltámasztottad Őt az életre. Szeretnék benne bízni mint Megváltómban, és mint Urat követni Őt ettől a naptól kezdve. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében, Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.25.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása