Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd az álmaid megélését!

2022. május 10. 03:00 - Anita.B

zac-durant-_6hzpu9hyfg-unsplash.jpg

„Mindannyian felelősek vagyunk a saját életvitelünkért.” (Gal 6,5 NLT)

Az emberek háromféle módon kezelik az álmaikat: Vádolnak, mentegetőznek vagy választanak.

A vádaskodók egész életüket azzal töltik, hogy másokat hibáztatnak azért, amiért nem valósították meg az álmaikat. A mentegetőzők kifogásokat keresnek arra, hogy miért nem élik meg az álmaikat.

A választók megteszik azt, ami szükséges ahhoz, hogy megéljék álmaikat.

A Biblia azt mondja, hogy Isten képmására teremtettél. A választás képessége az a lényegi jellemző, amely megkülönbözteti az embereket az állatoktól. Ez Isten egyik legnagyobb ajándéka az emberiség számára. De mivel a szabad választás azt jelenti, hogy ugyanúgy képes vagy rossz döntéseket hozni, ez egyben a legnagyobb átkod is.

A választók vállalják a felelősséget döntéseikért és életük irányáért. Nem hibáztatnak másokat és nem keresnek kifogásokat. A Biblia a Galata 6,5-ben azt mondja: „Mindannyian felelősek vagyunk a saját életvitelünkért.” (NLT)

Ahelyett, hogy panaszkodnál, hogy nem valósítottad meg az álmaidat, vállald a felelősséget azért, amit nem tettél meg! A jó és rossz döntéseid sokkal nagyobb hatással vannak arra, hogy el tudod-e érni az álmaidat, mint bármely más tényező.

Találkoztam olyan emberekkel, akiknek semmi sem adatott meg az életben, mégis messze túlszárnyalták az álmaikat. Találkoztam olyan emberekkel is, akiknek ezüst tálcán adatott meg mindaz, amire szükségük volt és amit akartak, mégis elpazarolták az életüket.

Nem tudod irányítani a körülményeidet. De azt igen, hogy hogyan reagálsz ezekre a körülményekre.

A példabeszédek 22,13 azt mondja: „A lusta ember tele van kifogásokkal.” (TLB) Ne légy ilyen ember! Ne keress kifogásokat a meg nem valósult álmaid miatt!

Döntsd el még ma, hogy teszel valamit azokért az álmokért, amelyeket Isten adott neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Te a „vádló” vagy a „mentegetőző” vagy, amikor a meg nem valósult álmaidról van szó? Miért?
  • Hogyan lehet felismerni, hogy egy álom Istentől való-e?
  • Milyen lépést tehetsz ma azért, hogy közelebb kerülj egy régóta dédelgetett álomhoz az életedben?

Hozz döntést Krisztus mellett!

Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, Isten egy második esélyt kínál neked. Ő ismer minden rosszat, amit valaha is elkövettél, minden kudarcot, amit átéltél, és mégis szeret és törődik veled.

Nem várja el tőled, hogy kiérdemeld az utat, hogy kegyeibe fogadjon; Isten kegyelmi ajándéka által üdvözülsz, amikor hitedet a Fiába, Jézus Krisztusba helyezed. Ha kész vagy elfogadni Isten kegyelmét Jézus által, akkor imádkozd el ezt az egyszerű imát:

„Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy feltámasztottad őt az életre. Ettől a naptól fogva bízni akarok benne mint Megváltómban, és követni akarom őt mint Urat. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope By Rick Warren, 2022.05.03.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása