Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minél hálásabb vagy, annál boldogabb leszel

2022. június 11. 03:00 - gabormel

„Valahányszor rátok gondolok, hálát adok Istenemnek.” (Fil, 1,3 NLT fordítás)

 jason-leung-xrqlwqzcz4m-unsplash-1024x773_1.jpg

Ha egészséges kapcsolatokat szeretnél, kezdd a hálás életszemlélettel. Sokkal boldogabb leszel, és jobban élvezed a kapcsolataidat, ha kialakul az a szokásod, hogy hálás légy az életedben élő emberekért.

A Filippieknek írt levélben ez áll: „Valahányszor rátok gondolok, hálát adok Istenemnek.” (Fil, 1,3 NLT fordítás)

Ez az egyszerű igazság a jó kapcsolatok alapja.

Amikor az életedben lévő emberekere gondolsz, akkor először hálát érzel? Vagy inkább ezt kérdezed: „Mit kell tenniük értem? Mik a problémáink? Mit kell tennünk? Lehet, hogy az első gondolatod nem éppen a hála. De Pál első gondolata a barátai iránt a hála volt. És ez az a modell, amit követnünk kell, ha azt akarjuk, hogy a kapcsolataink tartósak legyenek.

Íme a probléma: Minél tovább ismersz valakit, annál valószínűbb, hogy természetesnek veszed az illetőt. Az idő múlásával könnyebbé válik a hibáira való összpontosítás, és a boldog idők helyett a rosszakra emlékezni.

Éppen ezért igényel erőfeszítést részünkről, hogy az életünkben élő emberek iránt adott hála mellett döntsünk. Minél tovább tart a kapcsolatunk, annál nehezebb lehet emlékezni rájuk. De a kapcsolatainkra nézve egy örökké tartó hatást fogunk megtapasztalni, ha szokásunkká válik, hogy hálát adjunk Istennek, mikor a házastársunkra, gyermekeinkre, szüleinkre, testvéreinkre, szomszédainkra, munkatársainkra és kis csoportunk tagjaira gondolunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen negatív gondolatokat kellene a hála szavaival helyettesítened?
  • Kinek vagy hálás az életedben? Elmondtad Istennek? Elmondtad azoknak az embereknek?
  • Miért akarhatja Isten, hogy köszönetet mondjuk neki azokért az emberekért, akiket az életünkbe helyezett?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása