Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tanulj meg szeretni azáltal, hogy nagylelkű vagy

2022. július 07. 03:00 - FodorImi

love-3365339_1920.jpg

„Nagylelkűen el vagyok látva az ajándékokkal, amelyeket nekem küldtetek... Ez jó illatú áldozat, amely tetszik az Istennek és örömöt okoz neki.” (Filippi 4,18 – NLT)

Az élet nem a dolgokról szól. Arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan szeressünk.

Az egyik legjobb módja annak, hogy megtanulj szeretni, a nagylelkűségen keresztül lehet – amikor időt, pénzt, erőfeszítést és energiát adsz. Amikor nagylelkű vagy, akkor megerősíted, hogy Isten és az emberek a legfontosabbak számodra. Más szavakkal, a szeretet a legfontosabb.

Minden alkalommal, amikor adsz – legyen szó az idődről, a pénzedről, az erőfeszítésedről vagy az energiádról –, felfeded, mi számít neked. Mondd meg nekem, mire költöd el a pénzed, mivel töltöd el az idődet, és megmondom, hogy mi a legfontosabb számodra.

Az időbeosztásod azt mutatja, hogy a karriered a legfontosabb számodra? A bankszámlakivonatod azt mutatja, hogy a hobbid a legfontosabb? Vagy ahogyan elköltöd a pénzedet és az idődet, azt mutatja, hogy Isten és az emberek szeretete a legfontosabb számodra?

Ha életed végére megszereztél egy óriási halom dolgot, de elidegenedtél a családodtól és a barátaidtól, akkor eltévesztetted a lényeget! Elszalasztottad a lehetőséget, hogy nagylelkűségeddel szeress.

Amikor azonban azzal töltöd az életedet, hogy nagylelkűen befektetéseid az emberekről és a kapcsolatokról szólnak, akkor a menny fényében élsz. Szeretetben élsz.

Gondolj azokra az emberekre, akiknek a leghálásabb vagy a saját életed miatt. Ezek többsége valószínűleg olyan ember, aki időt, pénzt, erőfeszítést vagy energiát fektetett beléd.

Pál apostol példát ad erre: „Jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem a jelenlegi nehézségeimben. Amint tudjátok, ti filippiek voltatok egyedül, akik anyagilag segítettetek engem, amikor először vittem hozzátok az evangéliumot. ... Egyetlen más gyülekezet sem tette ezt. ... Jelenleg megvan mindenem, amire szükségem van, sőt még több is! Nagylelkűen el vagyok látva az ajándékokkal, amit küldtetek nekem. ... Ez jó illatú áldozat, amely tetszik az Istennek és örömöt okoz neki.” (Filippi 4,14-15; 18 – NLT)

Azok az emberek, akiknek Pál írt, megtanulták ezt az igazságot: A megélhetésedet a munkáddal szerzed meg, de mások tiszteletét és háláját azzal, amit szerető szívből adsz.

Szánj még egy kis időt arra, hogy elgondolkodj azokon az embereken, akik nagylelkűek voltak veled. Ezután használd őket mintaként arra hogy, hogyan lehetsz nagylelkű másokkal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ha valaki megnézné az időbeosztásodat és a kiadásaidat, mit mondanának, mi a legfontosabb számodra? A prioritásaid olyanok, amilyenek szeretnéd?
  • Hogyan fektetsz be mások életébe? Mi a módja annak, hogy nagylelkűbb légy az időddel, pénzeddel, erőfeszítéseddel vagy energiáddal ezen a héten?
  • Ki volt veled nagylelkű? Szánj néhány percet most arra, hogy telefonálj vagy küldj egy sms-t vagy levelet, és köszönd meg nekik, hogy befektettek az életébe.

(Daily Hope by Rick Warren – 2022.06.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása