Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek értékes vagy

2022. augusztus 26. 03:00 - flependzsi

love-g8f8ce132d_1920.jpg

 Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Máté evangéliuma 6,26 

El sem tudod képzelni, mennyire értékes vagy Istennek. A Biblia Ézsaiás könyvének 43. fejezetében, a 4. versben ezt mondja: “Drágának tartalak és becsesnek és szeretlek” (ESV).

Mit gondolsz, miért vagy ilyen értékes Istennek? 

Először is azért vagy értékes, mert Isten az Atyád és te az Ő gyermeke vagy. A biblia azt mondja: "Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál?" (Máté evangéliuma 6,26).

Másodszor, értékes vagy, mert Jézus az életét adta érted. A biblia azt mondja: "megvásárolt és fizetett értetek Krisztus így Hozzá tartoztok." Korintusiakhoz írt első levél 7,23 (TLB fordítás).

A tény, hogy Istenhez tartozol, elképesztően felértékeli az életedet. Az árveréseken azok a tárgyak, amik valaha egy híres ember tulajdonában voltak, gyakran nagyon sokba kerülnek. Lehet az egy teljesen hétköznapi befőttes üveg, egy hangszer, vagy egy pár cipő, amiről szó van.De ha egy híres zenészét, sportolóé, vagy egy elnöké volt, máris sokkal nagyobb az értéke. Egy híres zenész gitárja többet ér, mint akármelyik az enyémek közül. Ez természetes! Az apró dolgoknak is nagy lesz az értéke attól függően, hogy ki a tulajdonosuk.

Ám, valaminek az értéke nem csak attól függ, hogy ki a tulajdonosa; attól is függ mások milyen árat hajlandóak fizetni érte. Emlékszem, olvastam egy történetet egy lányról akit elraboltak. Egy nagyon gazdag és befolyásos királynak volt a lánya. A király kihirdette hogy bármennyit hajlandó kifizetni, hogy visszakapja a lányát, hiszen ő a király lánya. 

Te is a Király lánya, vagy fia, Isten gyermeke vagy. A legnagyobb váltságdíjat, amit valaha is kifizettek, Jézus Krisztus már kifizette érted. Lejött a földre és szenvedett érted. Isten elcserélt téged a saját fiára, hogy megváltson és szabad lehess a bűneidtől. Krisztus az életét adta érted, hogy neked örök életed lehessen.

Ha tudni szeretnéd milyen értékes vagy, akkor nézz a keresztre. A kereszt megmutatja, hogy mennyire értékes vagy!

Ha valaha valaki azt mondta neked, hogy értéktelen vagy, hatalmasat tévedett. Nem vagy értéktelen. Értékes vagy! Végtelenül értékes vagy Isten számára, Krisztusban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amíg olvastad az előbbieket, mit mondott személyesen neked Isten arról, milyen értékes vagy számára?
  • Ha az emberek nem hiszik, hogy értékesek, hogyan viszonyulnak az élethez?
  • Amikor nem a keresztre nézel, hol találod, hogy mennyire vagy értékes?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.19)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laura Barabás 2022.08.26. 07:34:05

Ez igy van tegnap is csoda történt velem mert templomba voltam őszintén gyontam és utána imacsoportba voltam ima közbe láttam Jézust könyezni és rajotem hogy ő érzi hogy miken megyek keresztül szenvedeseken.
süti beállítások módosítása