Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt mondja, hogy mindenre képes vagy!

2022. augusztus 29. 03:00 - R.K.A.

2022_08_22_kep.jpg

„Mindent képes vagyok megtenni Krisztus által, aki erőt ad nekem.” Fil 4,13 (NLT fordítás)

Tudtad, hogy képes vagy pontosan azzá válni, akivé Isten alkotott? Nem vagy alkalmatlan. Nem vagy egy senki. Isten azt mondja, hogy képes vagy rá.

Sőt, minden Krisztusban hívő ember egyben pap is: „Királyi papok vagytok... Ezért bemutathatjátok másoknak Isten jóságát, mert Ő elhívott titeket a sötétségből az ő csodálatos világosságára.” (1Pt 2,9 NLT fordítás).

Mi a feladatod papként? Isten ezt mondja: „Elküldelek téged… hogy nyisd meg a szemüket, hogy a sötétségből a világosságra, és a Sátán hatalmából Istenhez forduljanak. Akkor bűneikre bocsánatot nyernek, és helyet kapnak Isten népe között, akik a belém vetett hit által vannak elkülönítve.” (ApCsel 26,17–18 NLT fordítás).

A PEACE tervet (egy angol betűszó, jelentése: BÉKE) éppen azért dolgoztam ki, mert minden hívő ember pap. A PEACE tervet nem lelkészeknek készítettem. A világ minden Istenhívő emberének készült, azért, hogy a következő területeken szolgáljanak: a megbékélés előmozdításában és gyülekezetek alapításában (Promote), etikus vezetők felkészítésében a korrupcióval áthatott területeken (Equip), a szegények megsegítésében a szegénység által sújtott területeken (Assist), a betegek ápolásában a járvány sújtotta területeken (Care), valamint a következő generáció oktatásában ott, ahol nagy mértékű az írástudatlanság (Educate).

Mivel Krisztus benned él, tökéletesen képes vagy mindezekre. A képességed nem a saját emberi erődből fakad. Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 13. versében ezt olvassuk: „Mindent képes vagyok megtenni Krisztus által, aki erőt ad nekem” (NLT fordítás). Pál második levele a korinthusiakhoz 3. fejezetének 5. verse pedig így szól: „Nem mintha önmagunktól alkalmasak lennénk, hogy bármit is magunknak tulajdonítsunk, ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk Istentől van.” (NIV fordítás).

Sokakat mégis gyötör a bizonytalanság, és nem érzik magukat alkalmasnak. Miért éreznek így az emberek? Ennek az egyik oka az, hogy még mindig elhiszik azokat a negatív dolgokat, amelyeket évekkel ezelőtt mások mondtak nekik. De ezek akkor sem voltak igazak - és ma sem.

A rád vonatkozó igazság ez: Isten  Szent Lelke él benned, pap vagy, és Krisztus ereje által mindenre képes vagy. Őmiatta vagy teljes mértékben alkalmas.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a gyakori korlátok, amelyek akadályozzák az embereket abban, hogy Isten erejére támaszkodjanak?
  • Milyen annak az embernek az élete, aki mindig mindent a saját erejéből próbál megtenni?
  • Mely területeken érzed alkalmatlannak magad? Milyen lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy ezeken a területeken Istenre támaszkodj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása