Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi az életed középpontja?

2022. augusztus 30. 03:00 - BlaZsu

“Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a legnagyobb parancsolat.” (Mt.22,37-38)

mieletedkozpontja.jpgIsten életed igazi középpontja akar lenni. Nem az életed peremén akar lenni, és nem csak egy szeletet akar az életedből. Az univerzum Istene – az Isten, aki teremtett és aki szeret téged – a szíved centruma és létezésed tengelye akar lenni.

Másképp fogalmazva, Isten szeretetkapcsolatot akar veled kialakítani. A Biblia azt mondja, “Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a legnagyobb parancsolat.” (Mt.22,37-38)

Az az igazság, hogy az életünket általában valami köré építjük. Ez lehet a karrier, a család vagy a hobbijaink, vagy az, hogy több pénzt keressünk vagy népszerűek legyünk.

De ha nem Isten, hanem bármi más van az életed középpontjában, akkor az a bálványod.  A 2Mózes 20,3-4-ben ez áll: “Ne legyen más istened rajtam kívül! Ne csinálj magadnak semmiféle bálványt vagy olyannak a képmását, ami a mennyben vagy a földön vagy a tengerben van.” (NLT fordítás).

Hogyan veszed észre, ha Isten helyett valami más veszi át a központi szerepet az életedben? Ez nagyon egyszerű. Ha nem Isten áll életed középpontjában, elkezdesz aggódni, stresszelni, és tele leszel félelemmel. Ezek figyelmeztető jelek, hogy már nem Isten áll a szíved középpontjában.

És miből veszed észre, hogy az életed középpontjában Isten áll? Abból, hogy békességed van. Már nem aggódsz. A Biblia azt mondja, “Átérzed Isten teljességét és azt, hogy minden jól fog alakulni, és ez megnyugtat. Csodálatos, ami akkor történik, amikor Krisztus kerül életed középpontjába az aggodalom helyett.” (Fil.4,7 Message fordítás).

Kérdezd meg magadtól: “Mi lesz ezentúl életem középpontjában?”

Ennek eldöntése lesz életed legfontosabb döntése.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érzel kísértést, hogy embereket vagy más dolgokat állíts életed középpontjába?
  • Milyen az életed, amikor nem Isten van a  fókuszban?
  • Hogyan éreztél akkor, amikor Istent tetted a középpontba?

Készen állsz arra, hogy részesülj Isten bocsánatában és új életet kezdj Krisztussal?

Isten életed középpontja akar lenni – s ez máris elkezdődhet, amint elfogadod tőle az üdvösséget, amit kínál! Isten megígérte, hogy nincs kárhoztató ítélet azok ellen, akik hisznek Jézusban. Azért küldte Jézust, hogy megváltson a bűneidből. Kereszthalálával megfizetett minden rosszért, amit valaha tettél vagy tenni fogsz. Azzal, hogy feláldozta önmagát a bűneidért és átadta neked az ő megigazultságát, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatod legyen Istennel, az Atyával.

És még egy jó hír! Isten feltámasztotta Jézust a halálból, bizonyítva ezzel, hogy hatalma van a bűn és a halál felett. Ez teszi lehetővé, hogy az örökkévalóságot Istennel töltsd a Mennyországban.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, mondd el ezt az egyszerű imát:
“Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, kérlek, bocsáss meg nekem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért és Te feltámasztottad Őt az életre. Bízni akarok benne mint Megváltómban, és követni akarom Őt mint Uramat! Ettől a naptól fogva azt akarom, hogy Te légy életem középpontja! Vezesd életemet és segíts, hogy a te akaratodat tegyem! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása