Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megérdemled, hogy megtaláljanak

2022. szeptember 06. 03:00 - Anita.B

wisconsinpictures-sqyqnuoul8g-unsplash.jpg“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Ján 3,16, TLB. Fordítás)

Vannak, akik úgy vélik, hogy valakit lelkileg elveszettnek nevezni lehangoló. De nem az. Valójában nagy dicséret lelkileg elveszettnek neveztetni.

Különbség van aközött, hogy valamit elveszítünk vagy valamit “elszórunk". Ha valamit "elszórok", azt jelenti, hogy nem volt számomra fontos. Azonban, ha elveszítem, akkor elég értékes ahhoz, hogy megpróbáljam megtalálni. Egy gombostűt elszórsz; a szemüvegedet elveszíted.

Az emberek csak akkor vesznek el, ha érdemes megtalálni őket. Gondold a következőképpen: Egy remekmű értéke nem csökken, ha eltűnik;  növekszik.

Az emberi lények sokat veszítenek, ha nincsenek kapcsolatban Istennel. Amikor elszakadsz Istentől, elveszíted az irányodat, Isten oltalmát, a potenciálodat, boldogságodat és jövőbeli mennyei otthonodat — csak, hogy néhányat említsünk. De van egy dolog, amit nem veszítesz el: az értékedet.

Isten szeretett téged annyira, hogy a legjobbját küldje: Jézust. A Biblia leghíresebb verse így szól, “Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Ján 3,16 TLB. Fordítás).

Olyannyira fontos vagy Istennek, hogy mentőakción ment keresztül, hogy eljöjjön érted. Kisbabaként jött a Földre, hogy egy napon fakereszten halhasson meg a bűnödért.

Jézus azért jött a Földre, mert szükséged volt rá. Isten elküldte a Fiát, hogy olyasvalamit tegyen, amit magadtól soha nem tudnál megtenni: megfizetni a bűneidet. Ha nem lenne rá szükséged, Isten nem tette volna meg.

A bűneid ellehetetlenítették az Istennel való kapcsolatot a saját erődből. Ezért jött Jézus a Földre — hogy megmentsen mindentől, amit rosszul tettél, hogy bocsánatot nyerhess és helyreállítsa az Istennel való megfelelő kapcsolatodat.

Miért adná fel Isten isteni kiváltságait, dicsőségét és becsületét, hogy megmentsen téged? Mert szeret téged. Jobban szeret téged, mint azt valaha is fel tudnád fogni. Próbálni megérteni Isten szeretetét olyan, mintha egy hangya próbálná megérteni az internetet — a hangyáknak egyszerűen nincs erre kapacitásuk. Neked sincs képességed arra, hogy teljesen megragadd Isten szeretetét.

De nem kell megértened Isten szeretetét. Csak el kell fogadnod és el kell hinned, hogy végtelenül nagyra becsül téged az univerzum Istene, aki a legjobbat adta érted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan viszonyulsz a lelkileg elveszettekhez - ahhoz képest, ahogy Isten látja őket?
  • Milyen változást hoz a János 3,16 az életedbe?
  • Kik azok az életedben, akik lelkileg elveszettek és meg kell érteniük, hogy Isten számára értékesek? Hogyan fogod elérni ezt a személyt a héten?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása