Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért teremtett Isten?

2022. szeptember 17. 03:00 - BlaZsu

"Krisztusban tudjuk meg, hogy kik vagyunk, és miért élünk. 〈Jóval azelőtt, hogy hallottunk volna Krisztusról és remény ébredt volna bennünk, az Ő szeme már rajtunk volt és eltervezett egy dicsőséges életet számunkra〉, részeként annak az átfogó célnak, amit mindenben és mindenkiben kimunkál. “ Ef. 1,11-12 ( The Message fordítás)


miertteremtett1.jpgMark Twain azt mondta, hogy a két legfontosabb nap az életünkben az, amikor megszületünk, és az, amikor rájövünk, hogy miért.

Isten mindent valami céllal teremtett. Minden növényt, minden csillagot, minden állatot. Ha ver a szíved, Istennek célja van a te életeddel is! Maga a tény, hogy élsz, azt jelenti, hogy az életed fontos.

Ha meg akarod tudni életed célját, ne önsegítő könyvekben, ne a televízióban, és ne is filmekben keresd! De még önmagadban sem fogod megtalálni, mert nem te teremtetted magad. Isten teremtett!

Egyedül Isten - a Teremtőd - tudja megmondani neked az életcélodat!

A Biblia ezt mondja az Efézus 1,11-12-ben: “Krisztusban találjuk meg, hogy kik vagyunk, és miért élünk… részeként annak az átfogó célnak, amit mindenben és mindenkiben kimunkál.“ Ef. 1,11-12 (The Message fordítás)

Isten teremtett téged, és Ő a maga számára teremtett. Amíg ezt nem érted meg, az életednek nem lesz értelme.

A Biblia azt mondja, örökkévaló létre lettél teremtve! Egy nap megáll majd a szíved. Ekkor vége lesz a testednek, de neked nem lesz véged! Istennek hosszú távú célja van az életeddel! Azt akarja, hogy örökkön örökké létezz!

Hosszabb ideig fogsz élni a halálod után, mint amennyit itt a Földön élsz. Itt talán élsz 80 vagy 100 évet, a halál után azonban az örök élet vár!

A Biblia azt mondja, hogy még nem állsz készen a mennyországra. Először meg kell tanulnod néhány dolgot. Ez az élet felkészülés az ez után következőre. Mert az az élet fog örökkön örökké tartani!

Az elkövetkező néhány üzenetemben megosztom veled, mi az az öt szokás, amit Isten szerint gyakorolnod kell itt a Földön. Úgy hiszem, ez az öt üzenet talán a legfontosabb lesz azok közül, amiket valaha is olvastál.

Az élet alapkérdése az, hogy “Miért vagyok itt? A következő üzenetek erre a kérdésre segítenek majd megtalálni a választ.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos választ kapnod arra a kérdésre, hogy “Miért vagyok itt?”
  • Hogyan próbáltad megválaszolni ezt a kérdést eddig? Kihez vagy mihez fordultál segítségért, hogy választ kapj? Mennyire volt ez sikeres?
  • Kik azok az emberek a környezetedben, akiknek többet kellene megtudniuk arról, hogy mi Isten célja az életükkel? Hogyan tudnád megosztani velük azt, amit te már tudsz erről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.10.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása