Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azért teremtett, hogy a családjához tartozz!

2022. szeptember 19. 03:00 - papk

 

father-and-son-2258681_1280.jpg

„Isten előre elhatározta, hogy a saját családjába fogad minket és magához vonz minket Jézus Krisztus által. És ez nagy örömöt okozott neki.” Efézus 1:5 (NLT fordítás)

A világegyetem létezésének oka az, hogy Isten családot akart. Gyermekeket akart. Nem volt ránk szüksége, de azért akart minket, hogy kimutathassa a szeretetét.

Bolygónk egy tengely körül forog. Ha ez a tengely egy fokkal rossz irányba mozdulna el, akkor megégnénk. Ha egy fokkal a másik irányba mozdulna el, megfagynánk. Bolygónk tökéletes szögben áll ahhoz, hogy lehetséges legyen rajta az élet.

Olyan értékes vagy Isten számára, hogy a Földet pontosan a legmegfelelőbb pozícióba helyezte, hogy élhess rajta. Előbb gondolt rád, mint az univerzumra. Te voltál szeretete középpontjában.

A Biblia ezt mondja az Efézus 1:5-ben: „Isten előre elhatározta, hogy a saját családjába fogad minket és magához vonz minket Jézus Krisztus által. És ez nagy örömöt okozott neki.” (NLT fordítás).

Isten családot akart, és azt akarta, hogy te is része legyél annak. Isten soha nem akarta azt, hogy egyedül éld le az életed.

Az első dolog, amit Isten Ádámnak mondott, ez volt: „Nem jó az embernek egyedül lenni.” (1Mózes 2:18, NLV fordítás). Nem az a lényeg, hogy megházasodsz-e vagy sem. Egy szellemi családba lettél teremtve, amelyet Isten azért teremtett, hogy gondoskodjon rólad – tehát nem vagy egyedül.

Isten családjához nem tartozunk automatikusan. Ez egy választás. Választanod kell azt, hogy Isten családjához akarsz tartozni. Mindenkit Isten teremtett, és mindenkit szeret Isten. De megadja neked a választás lehetőségét, hogy az ő családjába akarsz-e tartozni. 

Mi Isten családja?

A Biblia ezt mondja: „Ez a család az élő Isten gyülekezete, az igazság támasza és alapja.” (1Timótheus 3:15 NCV fordítás).

Isten családja a gyülekezet. Itt Isten gyermekei vagyunk, ami testvérekké tesz minket Isten családjában.

Isten azért teremtett téged, hogy a családjához tartozz. Isten nem akarja, hogy egyszerűen csak higgy; Ő azt akarja, hogy tartozz a családjához. Egy keresztény lelki család nélkül - árva.

Isten azt akarja, hogy megtanuld szeretni az embereket minden furcsaságukkal, hibáikkal és gyengeségeinkkel együtt. Ezért vagy ezen a bolygón, és nem a mennyben. Meg kell tanulnod szeretni, még akkor is, ha ez nehéz.

Van szellemi családod egy gyülekezetben? Ha nincs, mi tart vissza?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen érzés tudnod azt, hogy Isten azért teremtett, hogy a családja tagja legyél? 
  • Néha a családi kapcsolatok nehezek lehetnek. Mit tanultál más keresztényekkel való nehéz kapcsolataidból? 
  • Mi tart vissza attól, hogy még szorosabb legyen a kapcsolatod lelki családoddal a gyülekezetben?

 

Akarsz úgy dönteni, hogy Isten családjának része leszel?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy lehetsz Istennel a mennyben, ha hiszel az Ő Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Efézus 2. 8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz megvallani bűneidet és Jézusra bízni az életedet, kezdd ezzel az imával:

„Istenem, Te megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden bűnt és rosszat, amit valaha is tettem megbocsátasz, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz örök mennyei otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és alárendelem magam Jézusnak mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, követni és szolgálni akarlak Téged. Alázattal neked ajánlom az életem, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a te családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022. 09. 12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása