Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mennyei házirend

2022. szeptember 25. 03:00 - Erika1832

mennyorszag-1-1404x790.jpg

Most megadom nektek a választási lehetőséget élet és halál, Isten áldása és Isten átka között, és a mennyet és a földet hívom, hogy tanúi legyenek a döntéseteknek. Válasszátok az életet." (5. Móz 30,19 GNT

Az emberek állandóan azt kérdezik: "Egy szerető Isten hogyan küldheti az embereket a pokolba?"

Tegyük fel, hogy drogfüggő vagy, és az utcán élsz. Az életed szétesik a függőséged miatt, és nincs otthonod, sőt, még arra sincs lehetőséged, hogy lefürödj, vagy egyél valahol.

Aztán jön valaki, és azt mondja: "Hadd segítsek. Gyere el velem a házamba, és segítek, hogy tisztálkodhass, új öltözetet adok neked és megetetlek. És a házamban élhetsz. A családom részévé válhatsz. Valójában örökbe foglak fogadni. Felveheted a nevemet! Ki fogom fizetni az összes adósságodat. Még a hitelkártyámmal is rendelkezhetsz, és hozzáférhetsz a családom összes javához. Nem kell megkeresned vagy megdolgoznod érte. Ezt egyszerűen azért teszem, mert szeretlek, és kegyelmet akarok mutatni neked."

"Ha azonban a családom részeként a házamban élsz, van néhány házirend, amelyeket be kell tartanod. Tiszteljük egymást, és segítünk egymásnak a ház körüli teendőkben. És a házunkban nem drogozunk."

Ésszerű, hogy tőled is elvárják, hogy betartsd a család házirendjét? Természetesen. Ha egy ilyen ajánlatot tesznek, a legkevesebb, amit elvárhatnak tőled, hogy tisztelettel válaszolj erre a kegyelemre.

Választhatsz úgy, hogy ezt mondod: "Köszönöm, de azt választom, hogy az utcán élek, mert nem akarok felhagyni a drogokkal. Nem vagyok hajlandó leszámolni velük azért, hogy a családod része legyek."

Ha visszautasítod az ajánlatot, ennek a döntésednek minden rossz hatása a te felelősséged lesz, és nem azé a személyé, aki kegyelmes veled. Ez a személy megtette azt a szeretetteljes ajánlatot, hogy segít neked kilábalni a rossz helyzetből. Ezért nem mondhatod rá, hogy szeretetlen.

Nem Isten küldi az embereket a pokolba. Az emberek döntenek úgy, hogy odamennek.

Amikor úgy döntesz, hogy követed Jézust, csak egy házszabály van: Jézus már kifizette a jegyedet a mennybe. Már megbocsátott neked! Csak annyit kell tenned, hogy elfogadod ezt.

Ha a saját dolgaidat magad akarod intézni, és elutasítod Isten kegyelmi ajánlatát, akkor ő nem szeretetlen. A te döntésed, hogy tönkreteszed az életedet.

Istennek joga van házirendet alkalmazni mennyei otthonában. Az, hogy ezt te betartod-e, rajtad áll.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Úgy gondolod, hogy Istennek joga van szabályokat hozni arra vonatkozóan, hogy ki kerülhet a mennybe? Ha igen miért, vagy miért nem? 
  • Hogyan mutatja meg Isten, hogy szeret téged, ha megválaszthatod, hol töltöd az örökkévalóságot?
  • Miért van szabadság abban, hogy átadd az életedet Jézusnak?

Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot!

Bár Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot, a bűnöd elválaszt tőle, és te semmit nem tudsz tenni azért, hogy helyrehozd a dolgokat. Tehát szükséged van valakire, aki megment a bűneidtől, és elfogadhatóvá tesz téged Isten számára.

Ezért küldte Isten Jézust. Az Ő kereszthalála minden rosszért megfizetett, amit valaha is tettél, vagy tenni fogsz. Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj az Atyával. A Biblia azt mondja: "Istennel együtt igazzá válunk azáltal, hogy Jézus Krisztusba vetettük a hitünket. És ez mindenkire igaz, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk" (Róm 3,22 NLT).

Jézussal akkor tudod elkezdeni az utad, ha hiszel benne és megvallod a bűneidet. Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérek. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy feltámasztottad Őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és követni akarom Őt, mint Urat a mai naptól kezdve. Irányítsd az életemet, és segíts nekem megtenni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad az előbbi imát, és befogadtad Jézust az életedbe, kérlek, küldj egy e-mailt nekem angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék néhány ingyenes angol nyelvű kiadványt küldeni számodra, ami segítségedre lesz, hogy megkezd az utadat Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.18.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása