Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne vesztegesd el a mennyországba jutáshoz való egyetlen esélyedet

2022. szeptember 26. 03:00 - sznezsa

„Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz.” (2Kor, 5,8)

0f8e397a-914a-41f2-aa02-bfa97aeeec35.jpg

Néhány nappal ezelőtt négy örök igazságról beszéltünk, amelyeket szeretném, hogy megértenél, hogy tisztán lásd, miért kell a mennyországot választanod. Azonban van még egy örök igazság, amit tudnod kell: halálod után nincs második esély.

Kiválaszthatod, hogy hol töltöd az örökkévalóságot. De most kell választanod, míg élsz, nem pedig a halálod után! Nincs visszaút! Isten egy egész életet ad a helyes döntés meghozatalához. Ha folyamatosan halogatod, halálod után már nem lesz második esélyed, hogy rendbe hozd.

Amikor Jézus haldoklott a kereszten, egy olyan férfi volt mellette, aki egész életét bűnözéssel töltötte. Az utolsó pillanatban a férfi átadta életét Jézusnak, és így szólt: „Jézus, emlékezzél meg rólam országodban.” (Lk, 23,42) Az üdvösségről csak annyi fogalma volt, hogy Jézus megmentheti őt. Nem ismerte az összes tant vagy teológiát. Nem ismerte az összes „helyes” szót, csak „igent” mondott Jézusnak.

Hite miatt Jézus azt mondja neki: „Bizony mondom neked, még ma velem leszel a paradicsomban.” (Lk, 23,43)

A mennybe jutáshoz mindössze annyi kell, hogy „igent” mondj Jézus Krisztusnak. Ez az! Azt az ígéretet kaptuk, hogy garantáltan azonnal Istennel leszel halálod után, és az örökkévalóságot az Ő jelenlétének örömében töltheted.

Azonban csak egy életed és csak egy esélyed van, hogy Jézus követése mellett dönts. A Biblia a Korintusiaknak írt II. levél 5. fejezetének 8. versében ezt mondja: „Ám bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz.”

Isten mindent megtett annak érdekében, hogy a mennybe kerülj. Most már csak rajtad áll, hogy részesedj az ígéretéből.

Egyetlen esélyed van arra, hogy az örökkévalóságot válaszd, ne pazarold el!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, miért hiszik olyan sokan, hogy elhalaszthatják a döntést, hogy keresztények legyenek, vagy sem?
  • Hogyan ad reményt a Jézus melletti kereszten felfeszített lator története?
  • Ezen a héten kivel fogod megosztani annak fontosságát, hogy sürgősen meg kell hozni a döntést Jézus követése mellett?

Készen állsz arra, hogy „igent” mondj Jézusnak?

A Biblia azt mondja: „az az Isten előtti megigazulás, amely a Jézus Krisztusban való hitből ered, és amely minden hívőnek szól. Ebben nincs különbség. (Róm, 3,22) Ha készen állsz arra, hogy elfordulj bűneidtől, és átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával:

„Édes Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad Őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni Őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom, ámen.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása