Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örökkévalóságra lettél teremtve

2022. szeptember 30. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-gif-maker_6.jpg

„Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.” (Zsid 13,14).

A menny az a hely, amit Isten készít elő az Ő családjának.

Amikor Isten elkezdte kigondolni a földet, már akkor elkezdett gondolkodni a mennyen. Miért is? Mert tudta, hogy nem az a dolgunk, hogy örökké itt éljünk. És ez még nem minden!

Ez egy nagyon jó dolog, mert nem akarunk egy tökéletlen világban örökké élni. Egy olyan tökéletes világban szeretnénk lakni, ami csak számunkra lett előkészítve, minekünk, akik Isten családjába tartozunk.

Isten örökkévalóságra vonatkozó terve egy olyan csodálatos kifejezése az ő szeretetének! A Biblia szerint Isten azért teremtette az egész világmindenséget, mert örökre együtt szeretett volna élni az ő családjával. Nem azért lett így, mert magányos volt, hiszen Ő önmagában teljes. Isten azzal akarta kimutatni az Ő szeretetét, hogy az embert a saját képmására teremtette, hogy ezáltal befogadhassa a családjába, és örökké együtt éljen vele.

Az efezusiakhoz írt levél 1. fejezetének 5. verse szerint „[Isten] elhatározott terve volt, hogy családjába fogad Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk. Azért tette ezt, mert Ő akarta” (TLB fordítás).

Isten családjának megnevezésére van egy szó: gyülekezet. Az egyetlen dolog a világban, ami fennmarad, az a gyülekezet, azoknak az embereknek a gyülekezete, akik Isten családjának tagjai hitben és engedelmességben.

A Biblia szerint:„Van egy felbecsülhetetlen örökség, egy olyan örökség, ami a mennyben van számodra fenntartva tiszta és szeplőtlen, túl minden változáson és hervadáson” (1Pt 1,4 NLT fordítás).

Mivel időtlennek lettél teremtve, ezért az örökkévalóságot két helyen töltheted: a mennyben vagy a pokolban.

Amikor Jézus válik életed Urává, akkor Isten gyermekeként elfogadod az örökséged és az örökkévaló mennyei otthont is. Ezt az örökséget senki sem veheti el tőled. Ez Isten nagyszerű ajándéka a számodra. Ez nem csak azt változtatja meg, hogy hol töltöd majd az örökkévalóságot, hanem azt is, hogyan éled most az életed.

A Biblia a Zsidókhoz írt levél 13. fejezetének 14. verse szerint:„Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.”

Amint az Isten családjához kezdessz tartozni, sokkal több lesz az élet, mint itt és most. Megtapasztalod, hogy ez a világ valójában nem a te otthonod. Csak átmenet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miként nézel másképp az életedre, ha tudod mennyire rövid az örökkévalósághoz képest, és mennyire messze kell nézned Jézus követőjeként?
  • Milyen módon tapasztaltad meg Istent, mint mennybéli Atyát? Mit jelent a gyerekének lenni?
  • A mennyországon gondolkodva érzed-e a sürgetést, hogy másoknak is beszélj róla? Miért igen vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása