Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt dolog, amit nem fogsz a mennyben megtalálni

2022. október 01. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-gif-maker_7.jpg

 

„Beleláthatsz talán az Isten titkaiba? Felérhetsz-e te a Mindenható tökéletességéhez? Magasabb az az égnél – mit kezdesz vele? Mélyebb a holtak hazájánál – mit is tudhatsz róla? Terjedelme hosszabb a földnél és szélesebb a tengernél.” (Jób 11,7-9)

Mikor kisfiú voltam, a családdal egy alkalommal Disneylandbe (Disney tematikájú vidámpark) utaztunk vakációzni. Úton odafelé édesapám elmagyarázta nekem, hogy milyen is lesz az a hely. De bárhogyan is próbálta, nem sikerült megértenem, hogy egyszerűen milyen lenyűgöző is az a hely, egészen addig, míg először be nem sétáltam a parkba. Messze meghaladta minden elképzelésemet!

A Biblia Jób könyve 11. részének 7-től 9-ig terjedő verseiben ezt mondja: „Beleláthatsz talán az Isten titkaiba? Felérhetsz-e te a Mindenható tökéletességéhez? Magasabb az az égnél – mit kezdesz vele? Mélyebb a holtak hazájánál – mit is tudhatsz róla? Terjedelme hosszabb a földnél és szélesebb a tengernél.”

A Mennyország egy rejtély, amelyet csak akkor fogsz teljesen megérteni, mikor megérkezel oda. Azonban a Biblia fontos információkat oszt meg az örökkévalóságról, ezek között öt olyan dolgot is, amely nem lesz a Mennyországban.

  1. A Mennyországban nem lesz betegség. „Így van a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban; elvettetik gyalázatban, feltámasztatik dicsőségben; elvettetik erőtlenségben, feltámasztatik erőben.” (IKor 15, 42-43) Nem lesz betegség, mert egy új, tökéletes testet fogsz kapni.
  2. A Mennyországban nem lesz szomorúság. Isten „letöröl minden könnyet a szemükről” (Jel 21,4). Isten feljegyezte minden könnyedet és fájdalmadat, mert törődik veled. Amikor eljutsz a Mennybe, nem lesz többé sebzett szív, elutasítás, magány, gyász vagy szívfájdalom.
  3. A Mennyországban nem lesz szenvedés. A Biblia azt mondja: „Nem éheznek és nem szomjaznak többé, sem a nap heve, sem más hőség nem bántja őket.” (Jel 7,16). Mindenki szükségletei ki lesznek elégítve a Mennyben.
  4. A Mennyországban nem lesz bűn. „… és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel.” (Júd 1, 24) Jézus Krisztus meghalt a kereszten és ezzel megfizetett az összes bűnödért, ennél fogva, mikor szemtől-szembe találod majd magad vele a személyiséged azonnal olyanra vált majd, mint az övé.
  5. A Mennyországban nem lesz halál. „… és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.” (Jel 21,4) A Menny sokféleképpen pompás, de a legjobb az, hogy Isten jelenlétében lehetsz örökre.

A Biblia azt mondja: „Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk. … Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten.” (1Kor 13,9;12)

Egy nap minden kitisztul majd előtted, minden értelmet nyer. Azt mondhatod majd: „Tehát ezért engedte meg azt Isten az életemben!” Addig azonban Isten azt akarja tőled, hogy bízz benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  1. Elég-e számodra Isten azon ígérete, hogy minden szenvedést, betegséget és szomorúságot elvesz majd a Mennyben? Miért igen vagy miért nem?
  2. Mit vársz a leginkább a Mennyországgal kapcsolatban?
  3. Milyen módokon tudsz már itt, e földi életben egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válni? Miért fontos ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása