Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három lehetőség arra, hogyan tekints a problémákra az örök élet fényében

2022. október 05. 03:00 - Ivanyina Krisztina

img_8960.jpeg

„Hagyd, hogy az ég töltse be gondolataidat; ne töltsd az idődet azzal, hogy az itteni dolgok miatt aggódsz (Kol 3,2 TLB).

Amikor az örökkévalóság fényében élsz, nem csüggedsz el olyan könnyen, ha bajban vagy. Nem adod fel, mert tudod, hogy ami jön, az a legjobb ajándék, amit valaha kaptál.

A Biblia azt mondja Pál apostolnak a Korinthusiakhoz írt 2. levelében a 4. fejezet 16-18. versében: „Ezért nem adjuk fel soha... Ezek a gondjaink és szenvedéseink végül is elég kicsik, és nem tartanak sokáig. Mégis, ez a rövid nyomorúságos időszak Isten leggazdagabb áldását fogja eredményezni rajtunk örökkön-örökké! Tehát nem azt nézzük, amit most látunk, a körülöttünk lévő gondokat, hanem várjuk azokat az örömöket a mennyben, amiket még nem láttunk. A bajok hamarosan elmúlnak, de az eljövendő örömök örökké tartanak” (TLB fordítás). 

Nem tudom, milyen nehézségeken mész most keresztül, de három dolgot elmondhatok róla: 

1. El fog múlni. Még ha egész életedben tart is, akkor sem fog örökké tartani. 

2. Függetlenül attól, hogy te okoztad-e azt a nehézséget, amin most keresztülmész, Isten jóra fogja használni azt életedben. Sőt, még a személyiségedet is építeni fogja, ha a megoldását átadod neki.

3. Ha Krisztusért szenvedsz, azért jutalmat kapsz az örökkévalóságban. 

Amikor megérkezel a mennybe, le fog nyűgözni, hogy Jézus jelenlétében lehetsz. De ha nem jutnál el Krisztushoz, az első gondolatod valószínűleg valami ilyesmi lenne: „Mire gondoltam? Miért töltöttem annyi időt azzal, hogy lenyűgözzem az embereket? Minek próbáltam népszerű lenni? Minek próbáltam egy rakás pénzt gyűjteni a Földön? Nem volt időm Istent szolgálni, nem volt időm adni, nem volt időm adakozni, nem volt időm kapcsolatokra, nem volt időm arra, ami a legfontosabb. Mindenféle helyesnek tűnő dolgot csináltam. De miért nem szántam több időt azokra, amik a legfontosabbak?” 

 Annyi minden, amit csinálsz – még a jó dolgok egy része is – nem fog örökké tartani. Fel kell ismerned, hogy életed minden másodperce örök érvényű következményeket von maga után! Minden döntés! Minden gondolat! Minden tett! Minden szó! Minden viselkedés! Minden indulat! Minden kedvesség! És minden bűn!

A Pál apostolnak a Kolosséiakhoz írt levélében, a 3. fejezet 2.versében ezt mondja: „A menny töltse be gondolataitokat; ne töltsd azzal az idődet, hogy aggódsz a dolgok miatt itt lent” (TLB fordítás). 

Isten figyel és próbára tesz, hogy eldönthesse, mit kaphatsz majd a mennyben. Amikor céltudatos - az örökéletre tekintő - életet élsz, folyamatosan ilyen kérdéseket teszel fel magadnak: Meddig fog ez tartani - az örökkévalóságig? Megérdemli, hogy pénzt adjak erre? Megérdemli az időmet? Megérdemli a tiszteletemet? 

És ami a legfontosabb, meg kell kérdezned: hoz-e változást Isten örökkévaló királysága szempontjából? 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Ha hagynád, hogy a mennyország töltse be gondolataidat, mi változna abban, ahogyan jelenlegi körülményeidet látod? 
  • Mit jelent Istennek átadni a problémádat? 
  • Milyen átmeneti, földi dologra áldoztál túl sok időt, érzelmet és energiát? Hogyan helyeznéd másra a hangsúlyt a mai naptól kezdve? 

Isten a családjában szeretne látni téged.

Isten szeretetre teremtett, és az egyik hely, ahol ezt a legegyértelműbben láthatod, a kereszten van. Jézus halálával és feltámadásával Isten lehetővé tette számodra, hogy családjának tagja légy az örökkévalóságig. Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, helyed van Isten örökkévaló családjában, ami készen áll és vár rád. A meghívás rendelkezésedre áll. Csak higgy és fogadd el. 

Készen állsz? Egy imával kezdheted: „Kedves Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon, most azonnal. El akarok fordulni a bűneimtől és feléd akarok fordulni. 
Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek. 
Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy be fogod tartani ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen." 

Ha épp most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem - angolul - egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon. 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása