Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot

2022. október 06. 03:00 - flependzsi

woman-g7b0059ace_640.jpg

"Ha pedig Isten Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által." (Róma 8,11)

Isten sosem ígérte, hogy az élet igazságos lesz. A mennyben minden úgy van, ahogy Isten szeretné, de a földön nem. Itt egy összetört világban élünk. Viszont, az életünk nem csak annyi, amennyit a földön vagyunk. 60, 80, talán 100 évet töltesz el a földön. Milliónyit az örökkévalóságban.

Ha hiszel Jézusban, a Biblia szerint Istennel töltheted az örökkévalóságot.

Ez az egyik legfőbb dolog, ami egy kereszténynek örömöt ad - Isten örök életet adott nekünk!

Az örökkévalóság pedig fantasztikus lesz.

A Biblia azt ígéri: “Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.” (Róma 8,11).

Milyen lesz a Mennyországban? Újra találkozhatsz a szeretteiddel. Jutalmakat kapsz. Megpihenhetsz. Olyan feladataid lesznek, amiket szeretni fogsz. 

És ahogy a Római levél 8,11 verse mondja, új testet is kapsz. Én személy szerint a mennyben ezt várom a legjobban - soha többé nem lesz romlandó a testem.

Azért születtél meg, mert Isten szeretne egy családot. És az örökkévalóságot szeretné a családjával tölteni. Veled és velem! Ez az igazság, hatalmas örömet adhat neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változik meg az életed amiatt, hogy tudod, a földi élet csak rövid ideig tart, az örökkévalósághoz képest?
  • Ha Isten veled akar lenni a mennyben, mit gondolsz, miért vagy itt a földön? Mi az életcélod az itt töltött időre?
  • Mit tehetnél azért, hogy elérd ezt az életcélodat?

Isten meghív a családjába

Isten azért alkotott meg, hogy szerethessen, és ezt legegyértelműbben a kereszten láthatod. Jézus halálán és feltámadásán keresztül Isten lehetőséget adott neked, hogy a családja része lehess örökre. Mindegy, hogy mit csinálsz, vagy hol vagy, Isten fenntart neked egy helyet családjában és vár rád. Meghívott téged. Csak hidd el, és fogadd el. 

Kész vagy erre? Ezzel az imával elkezdheted: “Kedves Isten, tudom, hogy amikor meghalok el kell számolnom az életemmel neked. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját terveim szerint éltem, nem a Tieid szerint. Tudom, hogy nem érdemlem meg, de alázattal kérem a megbocsátásodat. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd fordulni. Mostantól meg szeretném változtatni életemet, és Jézust szeretném követni. Elfogadom Jézust uramnak és megváltómnak. És elhiszem, amit ígértél, hogy befogadsz a családodba örökre. Jézus nevében imádkoztam. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék néhány kiadványt küldeni neked ingyenesen, ami támogatni tud a továbbiakban.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása