Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örvendezek Istenben, az én Megmentőmben

2022. október 13. 03:00 - daniella_89

istockphoto-695822652-612x612.jpeg"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne. Erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és csorduljatok túl a hálaadásban." (Kolossé 2:7 GW fordítás)

Isten akarata számodra szélsőségesen mély hálával való hozzáállás, mert ez növeli a hitedet.

Hogyan növeli a hála a hitedet? Ez akkor történik meg, mikor kemény idők járnak - amikor a dolgoknak nincs értelme, mikor nem tudod kitalálni, mikor az imáságaid megválaszolatlanok, és mikor minden olyan irányban halad, ahogyan te nem szeretnéd. Akkor történik meg, mikor azt tudod mondani ezekben a körülményekben: " Istenem, tudom, hogy Te tartod ezt a kezedben. Tudom, hogy szeretsz, és jót tudsz kihozni ebből. Hálás vagyok, hogy nagyobb vagy, mint a problémám."

Mindenki meg tudja köszönni Istennek a jó dolgokat. Ha te meg tudod köszönni Istennek a rossz időket is, a hited erősebbé válik, ahogyan Istenben mélyebben meggyökerezel.

Habakukk nehéz időkön ment keresztül. Azt mondta: "Bár a fügefák nem virágoznak, és nincs a szőlőtőkéken gyümölcs, bár hiányozik az olajfák termése, és a mezők nem teremnek ennivalót, bár nincs juh az akolban, és nincs marha az istállóban; én mégis vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek Istenben, az én Megmentőmben." (Habakukk 3:17-18 NIV fordítás)

Minden rossz dolog közepette Habakukk örvendezett. Mi vezette őt hálára? Úgy döntött, hogy Istenben talál örömet: "Örvendezek Istenben, az én Megmentőmben."

Mikor minden más bűzlik az életedben, akkor is lehetsz hálás, mert az Úr a te Megmentőd. Ő ki fog húzni. Nem vagy egyedül. Ő nem hagyott magadra. Adj hálát Istennek!

Meg tudod köszönni Istennek, hogy az élet bűzlik? Ez a hited mélységének alapvető próbája. Amikor kemény időszakon mész keresztül, ne azt nézd, mi az, ami elveszett. Nézz arra, ami megmaradt - és legyél hálás érte!

Hálás lehetsz Istennek csak azért, Aki Ő. Ő megígérte, hogy nyomon követ téged ezekben a nehéz időkben, és a hited még erősebbé válik majd ezáltal.

A Kolossé 2:7 azt mondja: "Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne. Erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és csorduljatok túl a hálaadásban." (Kolossé 2:7 GW fordítás)

Isten akarata számodra a szélsőségesen mély hála - a mindenért való hálaadás. Ez a mély hála dicsőséget ad Istennek, közösséget hoz létre, és növeli a hitedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mi a nehéz körülményekre adott szokásos reakciód? Mit gondolsz, Isten hogyan szeretné, hogy reagálj?
  • Mit jelent Istennek dicsőséget adni?
  • Hogyan élted már át, hogy Isten megerősítette a hitedet a nehéz körülményeiden keresztül?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása