Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit azt jelenti, hogy hiszel abban, amit nem látsz

2022. október 16. 03:00 - FodorImi

„A hit azt jelenti, hogy biztosak vagyunk azokban a dolgokban, amelyekben reménykedünk, és tudjuk, hogy valami valóságos, még akkor is, ha nem látjuk.” (Zsid 11,1 – NCV)

person holding white printer paper

Az az élet, amelyet Isten eltervezett számodra, egyszerű: Hittel és szeretettel teli élet.

A Biblia rávilágít a szeretet lényegére: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből [...] Szeresd felebarátodat, ahogyan magadat szereted” (Máté 22,37; 39 – NCV).

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 6. verse pedig elmagyarázza, mit jelent hittel teli életet élni: „Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, mert aki hozzá jön, annak hinnie kell, hogy ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik buzgón keresik őt.” (NIV fordítás). 

Ha szülő vagy, tudod, mennyire örömteli, amikor a gyermeked bízik benned. Ugyanez a helyzet Istennel is. A belé vetett bizalmad – a hited – tetszik neki.

Mi a hit? A hit azt jelenti, hogy akkor is elhiszed, amikor nem látod.

Az emberek azt mondják: „Amit látok, azt hiszem.” Isten ennek éppen az ellenkezőjét mondja: „Amit hiszel, azt látod.” Bizonyos dolgokat soha nem fogsz látni, hacsak nem hiszel bennük először.

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 1. verse ezt mondja: „A hit azt jelenti, hogy biztosak vagyunk azokban a dolgokban, amelyekben reménykedünk, és tudjuk, hogy valami valóságos, még akkor is, ha nem látjuk”

Minden nagyszerű eredmény akkor kezdődik, amikor valaki először elhiszi, hogy ez lehetséges. A hit az álmokat valósággá változtatja. Más szóval, a hit a valóságot abból hozza létre, ami a képzeletedben van. Semmi sem történik, amíg valaki el nem hiszi, hogy ez lehetséges.

Több mint 40 évvel ezelőtt egy kis csoport előtt álltam a Saddleback Gyülekezet első szolgálatán. Megosztottam egy álmot, amelyet Isten adott nekem, egy 50 hold földdel rendelkező gyülekezetről, egy olyan gyülekezetről, amely hetente 20 000 embernek szolgál majd. Az emberek nevettek. Őszintén szólva én is nevettem. Mindannyian tudtuk, hogy a kaliforniai Orange megyében magas a föld ára. Lehetetlennek tűnt.

De Isten megtette. Mindaz, amit Isten a Saddleback Gyülekezeten keresztül tett az elmúlt négy évtizedben, lehetetlennek tűnt, mielőtt megtörtént volna. De hittünk abban, hogy Isten megteszi a lehetetlent.

Mi a helyzet veled? Milyen álmod van ma, ami hitet igényel?

Tölts egy kis időt ma azzal, hogy megkérdezed Istentől: „Mit akarsz, mit tegyek?” Amikor ráhangolódsz Istenre, és vele beszélsz, a célok kitűzése a hit cselekedetévé válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mondj egy dolgot, amit valamikor lehetetlennek tartottál, de láttad hogy Isten véghezviszi!
  • Mi az az álom, amivel kapcsolatban bízol Istenben, hogy valósággá váltja?
  • Mi a legnagyobb félelmed, amikor arról az álomról vagy vízióról van szó, amelyet Isten adott az életed számára?

 

Készen állsz arra, hogy elfogadd Isten bocsánatát, és új életet kezdj Krisztussal?

Isten megígérte, hogy azok számára, akik hisznek Jézusban, nincs kárhoztatás. Jézus kereszthalálával megfizetett minden rosszért, amit valaha is tettél, vagy tenni fogsz. Azáltal, hogy feláldozta magát a bűneidért, és neked adta az ő igazságát, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatod legyen Istennel, az Atyával.

És a jó hír nem áll meg itt. Isten Jézust feltámasztotta a halálból, bizonyítva hatalmát a bűn és a halál felett. Ez lehetővé teszi számodra, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy te életre keltetted. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Uramat, mostantól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts megtennem az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre (angolul), és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amelyek segítenek elkezdeni az utad Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: hit szeretet bizalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása