Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten már megírta életed utolsó fejezetét

2022. október 27. 03:00 - R.K.A.

„Nagy várakozásban éljük az életünket, és felbecsülhetetlen örökségünk van – egy olyan tiszta, szeplőtelen és romolhatatlan örökség, amely a mennyben van fenntartva számunkra.”

1 Péter 1,3-4 (NLT fordítás)

Könnyű úgy élni ebben a világban, hogy nem találunk semmi okot a reménységre. De Isten Igéje egyértelműen fogalmaz: van okod reménykedni. Péter első levelének első fejezete öt ilyen okot sorol fel. Kettőről az elmúlt napokban már írtam a Napi Remény üzeneteiben:

  • Isten már azelőtt kiválasztott téged, mielőtt te döntöttél mellette.
  • Isten mindig kegyelemmel és irgalommal bánik veled.

A harmadik ok a következő:

Isten gondoskodik a jövődről. Nem számít, hogy mi történik az életed hátralévő részében, ha valódi kapcsolatod van Jézus Krisztussal, akkor Isten garantálja a jövődet. Soha nem fogod elveszíteni az üdvösségedet.

A Bibliában ezt olvassuk: „Nagy várakozásban éljük az életünket, és felbecsülhetetlen örökségünk van – egy olyan tiszta, szeplőtelen és romolhatatlan örökség, amely a mennyben van fenntartva számunkra.” 1 Péter 1,3-4 (NLT fordítás)

Azért szoktunk örökségben részesülni, mert egy családhoz tartozunk. És általában valakinek a halála után kapjuk meg. Olyan ez, mint valami születési előjog.

Péter öt jelzővel írja le mennyei örökségünket:

Felbecsülhetetlen: Olyan nagy az értéke, hogy az nem is mérhető.

Fenntartott: A mennybe való bejutáshoz előre le kell foglalni a helyünket, és ezt a foglalást csak Jézuson keresztül kaphatjuk meg. Ha egyszer már lefoglaltad a a helyet, azt a foglalást soha többé nem lehet törölni.

Tiszta: Nem hamis. Valódi.

Szeplőtelen: Nem lehet megrontani. Soha nem veszítheted el.

Romolhatatlan: Nem hervad el, nem enyészik el, és nem veszíti el az értékét.

Isten már megírta életed utolsó fejezetét. Foglalt helyed van, amit nem veszíthetsz el! Ezt elhiheted, ebben bízhatsz, és ebbe vetheted a reménységedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos, hogy hinni tudjunk abban, hogy az Istentől ajándékba kapott üdvösségünk biztos?
  • Küzdöttél már azzal, hogy higgy az üdvösséged bizonyosságában? Mi segített legyőzni az aggodalmadat?
  • Hogyan változtatja meg az életedet az a tudat, hogy biztos a jövőd?

Bizonyos lehetsz az üdvösségedben

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha hiszel Istenben, és az Ő Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy megvalld bűneidet és Jézusra bízd az életedet, kezdd ezzel az imával:

„Drága Istenem, azt ígérted, hogy ha hiszek Jézusban, akkor minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtalálom életem célját, és egy napon befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és elfogadom Jézust Megváltómként és Uramként. Jézus, követni és szolgálni akarlak Téged. Alázattal átadom Neked életemet, kérlek, ments meg engem, és fogadj be a családodba. A Te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása