Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az áldás cselekvésből fakad

2022. november 14. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Hit Rádió Archívum

 

Most, hogy tudod ezeket, akkor leszel áldott, ha meg is teszed őket” (Jn 13,17 NIV fordítás)

Az élet fékezhetetlen viharai – a kapcsolati, a pénzügyi, vagy a lelki viharok – elboríthatnak, és letéríthetnek az útról. De Isten Igéje tele van olyan alapelvekkel, amik segítenek ellenállni a legviharosabb szeleknek is.

Tegnap megvizsgáltuk miért fontos, hogy folyamatos kapcsolatban légy gyülekezeti családoddal.
Ma a pusztító viharok másik ellenszerét vizsgáljuk meg: tedd át a gyakorlatba mindazt, amit tanultál.

Isten nem csak azt akarja, hogy megismerd szavait. Azt akarja, hogy meg is cselekedd őket – engedelmeskedj neki, és tedd meg azokat a gyakorlatban is.

A Biblia ezt mondja: "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és nekirontottak annak a háznak, de nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva. (Mt 7,24-25).

Figyeld meg, az Ige leír három dolgot, ami egy viharban történik! Ömlik a zápor, megtámadja azt, ami felül van életedben. Az árvíz, elárasztja azt ami alul van életedben, az alapokat. Tombolnak a szelek és rombolják életed falait. Felülről, alulról és oldalról támadnak. Ráadásul nem befolyásolhatod egyiket sem.

Mit kezdesz az élet irányíthatatlan dolgaival – például a diagnózissal, amit nem tudsz irányítani; a gyermekkel, akit nem tudsz irányítani; vagy a pénzügyi nehézségekkel, amiket nem tudsz irányítani? Alkalmazod a gyakorlatban mindazt, amit a Szentírásból tanultál! És ha ezt megteszed, nem fogsz elbukni, mert "házad alapját kősziklára építetted".

Mi itt a kőszikla? A kőszikla Isten Igéje. És minél jobban erre építed életed, annál szilárdabb leszel. Jöhet a vihar és óriási problémákat hozhat, de nem fogja tönkretenni életedet, ha azt teszed, amit Isten mond.

A János 13. fejezetének 17. verse szerint: „Most, hogy tudod ezeket, akkor leszel áldott, ha meg is teszed őket” (NIV fordítás).

Ez a vers nem azt mondja, hogy áldott leszel, ha tudod ezeket a dolgokat. Azt írja, áldott leszel, ha megteszed őket!

Lehet, hogy most éppen kievickélsz egy viharos időszakból, vagy lehet, hogy épp egy ilyenen mész keresztül. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni: építsd életed Isten rendíthetetlen Igéjére. Ez az egyetlen olyan alap, amiben megbízhatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor a „házad” Isten Igéjének alapjaira építed, mit gondolsz, mi akadályozza meg, hogy összedőljön?
  • Milyen területeken küzdesz azzal, hogy engedelmeskedj Isten Igéjének? Például legyen szó kedvességről otthon, vagy türelemről a munkahelyen - hogyan nézne ki másként ez a hét, ha azt tennéd, amit Isten mond?
  • Életedben ki az a jó példa, aki következetesen engedelmeskedik Isten Igéjének és nem csak ismeri azt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.11.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása