Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Karácsony ünnepe Isten túláradó szeretetét mutatja

2022. december 26. 03:00 - Antal Péter Dávid

beautiful-winter-landscape-mountains-rising-sun-breaks-through-snow-covered-branches-fir-tree-ground-trees-covered-with-thick-layer-fresh-fluffy-snow.jpg

„Az ÚR minden nap reám árasztja el nem múló szeretetét.” Zsolt 42:8 (NLT)

Annak ellenére, hogy tudom, hogy fontos takarékoskodni a vízzel, nem szeretem a víztakarékos zuhanyfejeket. Olyan fukarok! Azt a kevés vizet, ami jön belőlük, nem lehet zuhanynak nevezni, inkább csak csöpögésnek.

A víztakarékos zuhanyfejjel ellentétben Isten nem fukarkodik a szeretetével. Nem csak csöpögteti, hanem túláradóan zúdítja azt minden emberre!

A Biblia így mondja: „Az ÚR minden nap reám árasztja el nem múló szeretetét” (Zsoltárok 42:8 NLT).

Isten soha nem teremtett senkit, akit nem szeret.

Odafigyel az életed minden részletére. A szeretet nem más, mint odafigyelés. Ha odafigyelsz arra, ami valaki másnak fontos, akkor a szeretetedet fejezed ki.

Isten lát minden könnycseppet, ami kicsordul a szemedből, és hallja minden nevetésed. Ismeri minden hajszáladat, még azt is, amelyik ma hullott ki vagy ma őszült meg.

A Biblia azt mondja: „Isten ismeri minden lépésemet” (Jób 23:10 GNT). Őt érdekli minden lépésed, és odafigyel azokra.

Isten soha nem túl elfoglalt, ha rólad van szó, és Ő soha nem feledkezik el rólad. A Biblia azt mondja: „Elfelejtheti-e egy anya csecsemő gyermekét? . . . De még ha ez lehetséges is lenne, én akkor sem felejtelek el téged! Lásd meg, felírtam a nevedet a tenyeremre.” (Ézsaiás 49:15-16 NLT). Azok a szögnyomok, amelyek Jézus kezén vannak, amelyeket a kereszten szerzett, amikor meghalt érted, azok Isten rád emlékeztető tetoválásai.

Lehet, hogy úgy érzed, elfelejtettek, viszont Isten soha nem szűnik meg odafigyelni rád!

Nem csak abból tudhatod, hogy szeret téged, hogy odafigyel rád, hanem abból is, hogy Ő eltervezte, hogy megment téged.

A szeretet nem pusztán szavakat jelent, hanem másokért való tetteket. Azt jelenti, hogy valaki más baját, gondját magadra veszed – és Isten pontosan ezt tette karácsonykor. 

Az, hogy Jézus eljött karácsonykor, majd meghalt érted a kereszten, a szeretet legnagyobb példája. A Lukács 2:11 ezt mondja: „Ma született meg Megváltód Dávid városában. Ő Krisztus, az Úr.” (NCV).

Azzal, hogy Jézus eljött a Földre, Isten a legcsodálatosabb módon mutatta meg szeretetét. Mintha azt mondta volna, „Látlak, és sajátomként fogom felvállalni a problémáidat. Elküldöm szeretett Fiamat, hogy tökéletes életet éljen és meghaljon helyetted. Ennyire szeretlek."

Isten nem tartott vissza semmit karácsonykor. Jézuson keresztül minden emberre túláradóan kiöntötte szeretetét!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Nálatok a karácsonyi hagyomány és ünneplés középpontjában mennyire áll Isten szeretete? Hogyan szeretnéd Isten szeretetét a középpontba helyezni most karácsonykor?
  • Mi segíthet emlékeztetni Isten szeretetére, amikor úgy érzed, hogy Ő elfeledkezett rólad?
  • Megnyugtat a tudat, hogy Isten az életed minden részletére odafigyel? Miért, vagy miért nem?

 

Elfogadod Isten ajándékát, az üdvösségedet?

A Biblia azt mondja, „Kegyelemből lettetek megmentve, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Efézusi levél 2:8-9. NIV)

Ha készen állsz arra, hogy elfogadd Isten szeretetét és neki szenteld az életedet, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok; kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért és te feltámasztottad Őt. Jézusom, bízni akarok benned mint Megváltómban, és Uramként akarlak követni téged a mai naptól fogva. Irányítsd az életemet és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása