Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged

2022. szeptember 18. 03:00 - Lilla:)

heart-1164739_1920.jpg

"Az Úr örömét leli az Ő népében." (Zsolt 149,4 - GNT fordítás)

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged.

A Biblia nem arról beszél, hogy Istenben van szeretet, hanem azt mondja, hogy "Isten a szeretet" (1Jn 4,8 - ESV fordítás). A szeretet az ő természetének lényege.

A Biblia azt mondja, "mert te teremtettél mindent, és azért léteznek, mert te megalkottad azt, amiben örömödet leled. " (Jel 4,11 - NLT fordítás)

Minden azért létezik, mert Isten örömét leli benne. Ő szeretni akar. Isten szeret minden egyes sziklát, növényt, állatot, csillagot, és minden emberi lényt is.

A  149. Zsoltár 4. verse ezt mondja: "Az Úr örömét leli az Ő népében." (GNT fordítás)

Isten mindig örömét leli benned. Miért? Mert Ő alkotott téged, Ő a te Mennyei Atyád.

Vannak, akik azt gondolják, hogy Isten csak akkor mosolyog rájuk, ha valami "vallásos" dolgot csinálnak. Pedig semmi sem állhatna távolabb az igazságtól. Isten örömét leli már abban is, ha figyel téged, hiszen Ő alkotott téged.

Ő a maga örömére tervezett és alkotott meg, és azt szeretné, ha megtanulnád viszontszeretni Őt.  Amikor Jézust megkérdezték, hogy "Mester, melyik a legnagyobb parancsolat a törvényben?" (Mt 22,36), akkor Jézus az egész Bibliát összefoglalta a válaszában: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a legnagyobb parancsolat." (Mt 22,37-38)

Az élet teljes egészében a szeretetről szól. Ha ezt nem érted, akkor nem tudod azt sem, mi életed elsődleges célja: az, hogy szeresd Istent teljes szívedből, lelkedből, elmédből és erődből.

Mielőtt reggelente kikelnék az ágyból, elmondom a következő imát: "Drága Istenem, egy újabb nap áll előttem. Ha mást nem is teszek ma, mindenképpen meg akarlak ismerni egy kicsit jobban, és szeretni akarlak  egy kicsit jobban."

Ha bármikor úgy érzed este, hogy szörnyű napod volt — mert hibáztál, bűnt követtél el, gyász vagy fájdalom ért—, de rájössz, hogy tudtad egy kicsit jobban szeretni Istent, akkor a napod már nem volt hiábavaló.

Pontosan azt tetted, amire Isten teremtett.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, az emberek miért fogadják el olyan nehezen azt az igazságot, hogy Isten szereti őket és örömét leli bennük?
  • Mit gondolsz, az emberek miért nincsenek tisztában gyakran életük elsődleges céljával, hogy szeressék Istent teljes szívükkel, lelkükkel, elméjükkel és minden erejükkel?
  • Ha valóban elfogadod azt a tényt, hogy az élet a szeretetről szól, az hogyan változtat azon, hogy mi a fontos számodra egy nap folyamán?

 

Isten szeret téged, függetlenül a bűneidtől

Isten azért alkotott téged, hogy szeressen, még akkor is, ha bűnt követtél el. Ő annyira szeret téged, hogy elküldte a Fiát, hogy eltörölje a bűneidet, és Te az Ő családjához tartozz.

Ha még nem fogadtad el Isten szeretetét és nem hívtad be a szívedbe Jézust, szeretném, ha most erre lehetőséged nyílna. Mondd el ezt az imát:

"Drága Istenem, nem értek mindent, de köszönöm azt, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmentsen.

Megvallom a bűneimet, és kérlek, bocsáss meg nekem. Szükségem van Jézusra mint Megmentőmre, és a mai napon be akarom Őt hívni a szívembe. Követni akarom Őt és megtenni, amit mond.

Be akarom tölteni azt a célt, amire teremtettél. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek és bízzak benned. A családod tagja szeretnék lenni örökre. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.11.)

Szólj hozzá!

Miért teremtett Isten?

2022. szeptember 17. 03:00 - BlaZsu

"Krisztusban tudjuk meg, hogy kik vagyunk, és miért élünk. 〈Jóval azelőtt, hogy hallottunk volna Krisztusról és remény ébredt volna bennünk, az Ő szeme már rajtunk volt és eltervezett egy dicsőséges életet számunkra〉, részeként annak az átfogó célnak, amit mindenben és mindenkiben kimunkál. “ Ef. 1,11-12 ( The Message fordítás)


miertteremtett1.jpgMark Twain azt mondta, hogy a két legfontosabb nap az életünkben az, amikor megszületünk, és az, amikor rájövünk, hogy miért.

Isten mindent valami céllal teremtett. Minden növényt, minden csillagot, minden állatot. Ha ver a szíved, Istennek célja van a te életeddel is! Maga a tény, hogy élsz, azt jelenti, hogy az életed fontos.

Ha meg akarod tudni életed célját, ne önsegítő könyvekben, ne a televízióban, és ne is filmekben keresd! De még önmagadban sem fogod megtalálni, mert nem te teremtetted magad. Isten teremtett!

Egyedül Isten - a Teremtőd - tudja megmondani neked az életcélodat!

A Biblia ezt mondja az Efézus 1,11-12-ben: “Krisztusban találjuk meg, hogy kik vagyunk, és miért élünk… részeként annak az átfogó célnak, amit mindenben és mindenkiben kimunkál.“ Ef. 1,11-12 (The Message fordítás)

Isten teremtett téged, és Ő a maga számára teremtett. Amíg ezt nem érted meg, az életednek nem lesz értelme.

A Biblia azt mondja, örökkévaló létre lettél teremtve! Egy nap megáll majd a szíved. Ekkor vége lesz a testednek, de neked nem lesz véged! Istennek hosszú távú célja van az életeddel! Azt akarja, hogy örökkön örökké létezz!

Hosszabb ideig fogsz élni a halálod után, mint amennyit itt a Földön élsz. Itt talán élsz 80 vagy 100 évet, a halál után azonban az örök élet vár!

A Biblia azt mondja, hogy még nem állsz készen a mennyországra. Először meg kell tanulnod néhány dolgot. Ez az élet felkészülés az ez után következőre. Mert az az élet fog örökkön örökké tartani!

Az elkövetkező néhány üzenetemben megosztom veled, mi az az öt szokás, amit Isten szerint gyakorolnod kell itt a Földön. Úgy hiszem, ez az öt üzenet talán a legfontosabb lesz azok közül, amiket valaha is olvastál.

Az élet alapkérdése az, hogy “Miért vagyok itt? A következő üzenetek erre a kérdésre segítenek majd megtalálni a választ.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos választ kapnod arra a kérdésre, hogy “Miért vagyok itt?”
  • Hogyan próbáltad megválaszolni ezt a kérdést eddig? Kihez vagy mihez fordultál segítségért, hogy választ kapj? Mennyire volt ez sikeres?
  • Kik azok az emberek a környezetedben, akiknek többet kellene megtudniuk arról, hogy mi Isten célja az életükkel? Hogyan tudnád megosztani velük azt, amit te már tudsz erről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.10.)

 

Szólj hozzá!

Isten arra hívott el, hogy másoknak szolgálj

2022. szeptember 16. 03:00 - R.K.A.

2022_09_09_kep.jpg

Mindannyian számot fogunk adni az életünkről Istennek.” Róm 14,12 (NLT fordítás)

Földi életed végén Te is Isten elé állsz majd, Ő pedig megvizsgálja, hogy életed mennyire szolgálta mások javát. A Biblia ezt mondja: Mindannyian számot fogunk adni az életünkről Istennek.” (Róm 14,12 NLT fordítás)

Gondold végig, hogy ez pontosan mit jelent. Egy nap Isten összeveti, hogy mennyi időt és energiát fordítottál önmagadra, és mennyit töltöttél mások szolgálatával.

Minden önző kifogásod üres magyarázkodásnak tűnik majd: Túl elfoglalt voltam” vagy „A saját céljaimra koncentráltam” vagy Lekötött a munkám, a szórakozás, a felkészülés a nyugdíjba vonulásra, ...”.

Kifogásaidra Isten valami ilyesmit fog mondani: „Rossz válasz. Megteremtettelek, megváltottalak és elhívtalak. Aztán pedig megparancsoltam neked, hogy szolgáló életet élj. Melyik részét nem értetted meg?”

A Biblia figyelmezteti azokat, akik nem hiszik ezt: Rázúdítja a haragját mindazokra, akik csak önmagukért élnek” (Róm 2,8 NLT fordítás). Azok a keresztények pedig, akik csak magukkal törődnek, el fogják veszíteni az örök élet jutalmát.

A Bibliában azt olvassuk, hogy csak akkor élsz igazán, ha segítesz másoknak. Jézus ezt így fogalmazta meg: Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megmentsd az életedet, el fogod veszíteni azt. Csak azok fogják megtudni, hogy mit is jelent valóban élni, akik értem és az örömhírért odaadják az életüket” (Márk 8,35 TLB fordítás).

Jézus még kétszer megismétli ugyanezt az igazságot Máté evangéliumában, és kétszer Lukács evangéliumában:

  • Ha ragaszkodsz az életedhez, elveszíted azt, ha viszont feladod értem, akkor fogsz rátalálni a valódi életre” (Máté 10:39 TLB fordítás).
  • Mert aki meg akarja tartani önmagának az életét, elveszíti azt, aki pedig odaadja értem az életét, az fogja igazán megtalálni” (Máté 16,25 TLB fordítás).
  • Aki odaadja értem az életét, az megmenti azt, aki pedig ragaszkodik ahhoz, hogy megtartsa az életét, az elveszíti” (Lukács 9,24 TLB fordítás).
  • Aki ragaszkodik az életéhez, az elveszíti azt, aki pedig feladja az életét, az örökre megmenti” (Lukács 17,33 TLB fordítás).

Érted? Ez annyira fontos igazság, hogy ötször megismétlődik az evangéliumokban. Ha nem szolgálsz másoknak, akkor csak vegetálsz - mivel valamennyien szolgálatra lettünk teremtve.

Mit vár tőled Isten? Azt, hogy megtanulj szeretni és önzetlenül szolgálni másokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hatással volt rád, amikor másoknak szolgáltál?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy megtanulj szeretni és másokat szolgálni? Mit árul el ez Istenről?
  • Milyen szolgálatra hívott el Isten, amit eddig halogattál? Hogyan tudnád ezt elkezdeni, már ma?

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.09.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Isten munkát ad neked

2022. szeptember 15. 03:00 - csmsdvd

rackak.jpg

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Ef 2,10 )

Isten olyan szolgálatra hívott el téged, amit el sem tudsz képzelni! Azért születtél erre a világra, hogy tégy valamit érte.

Isten olyannak formált, hogy életeddel valami változást hozz a világba. Nem csak azért teremtettél, hogy javakat fogyassz: egyél, lélegezz és elfogyassz dolgokat. Azért teremtettél, hogy te is adj valamit a földi élethez, ne csak elvégy belőle. Isten azt szeretné, hogy valamit visszaadj úgy, hogy más embereken segítesz.

A Biblia azt mondja: Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk..” (Ef 2,10).

Amikor bármilyen formában szolgálsz valakiknek, akkor valójában Istent szolgálod. Pál levele a kolosséiakhoz 3. fejezetének 23. és 24. versében azt mondja: „Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget. Az Úr Krisztusnak szolgáljatok!"

Jézus egyik példabeszédében azt mondja: „A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,40).

Pál apostol ugyanezt az üzenetet hagyta ránk: „jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Ef 6,7).

Az Ószövetségben Jeremiás profétához is hasonlóképpen szólt az Isten: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, különleges munkát adtam neked.” (Jer 1,5 NCV fordítás).

A legtöbb ember erről a különleges munkáról azt gondolja, hogy a lelkészek, papok és egyházi tisztségviselők dolga. Isten igéje viszont azt mondja, hogy Isten népének minden tagjától elvárja a szolgálatot. A Bibliában a szolgáló és lelkészség rokonértelmű szavak. Ha keresztyén vagy, akkor te is szolgálsz. És amikor szolgálsz, akkor lelkész is vagy.

Megkérdezted-e valaha, miért nem visz Isten azonnal a menybe miután elfogadtad kegyelmét? Miért hagyja gyermekeit ebben a bukott világban? Azért tart ebben a világban, hogy betöltsd küldetésed.

Mihelyst megtértél, Isten fel tud használni nagy célok megvalósítására. Isten számodra kiválasztott szolgálatot ad neked az Ő gyülekezetében és missziós szolgálattal küld ki a világba.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Életed mekkora részében fogyasztod a földi javakat? Mennyi időt töltesz azzal, hogy adj valamit a földi életnek? Ha ez nincs egyensúlyban, akkor hogyan tudnál többet adni, mint elvenni?
  • Isten szolgálata mit jelent a te gyülekezetedben? Ezen a héten mit tudnál tenni ezen a területen?
  • Mit gondolsz Istennek mi a missziója számodra ebben a világban? Ezért a misszióért te mit tudsz tenni ezen a héten?

Nincs szükséged kiérdemelni Istennek a szeretetét vagy kimunkálni a menybe vezető utat.

A Biblia azt mondja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8-9)

Ha elszánt vagy, hogy életed neki adjad, így imádkozz:

Drága Istenem, tudom bűnös vagyok, ezért kérem bocsáss meg. Hiszek Jézus Krisztusban a te Fiadban. Hiszem, hogy meghalt bűneimért, és Te feltámasztottad őt, hogy éljen. Jézus, bízni akarok benned, mint Szabadítómban és követni akarlak, mint Uramat. Vezesd életemet és segíts, hogy a te akaratod szerint cselekedjek. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Isten áldásának négy törvénye

2022. szeptember 14. 03:00 - Antal Péter Dávid

0907kep.jpg

 „Megáldalak.. és áldás leszel." (1Móz 12:2)

A legtöbb keresztény áldás szeretne lenni másoknak, Istentől kapott ajándékaival és azzal, ami rendelkezésére áll. De ez nem csak egy óhaj! Isten parancsolja neked, hogy légy áldás mások számára azért, mert te is áldásban részesültél. Amikor azt keresed, hogyan lehetsz áldás másoknak, tartsd észben Isten áldásának négy törvényét:

1. Áldásaidat tovább kell adnod másoknak.
A Biblia azt tanítja, hogy nem azért vagy áldott, hogy jól érezd magad, vagy, hogy boldogan és kényelmesen élj. Azért kapsz áldást, hogy te is megáldj másokat. Isten azt mondta Ábrahámnak az 1Móz 12,2-ben: „Megáldalak... és áldás leszel”. Ez az áldás első törvénye: tovább kell adni.

2. Mialatt te áldás vagy mások számára, Isten gondoskodik a szükségleteidről.
Szinte semmi olyan nincs, amit Isten ne tenne meg valakinek, aki valóban segíteni akar másoknak. Valójában Isten garantálja, hogy gondoskodik szükségleteidről, ha mások megáldására koncentrálsz. A Lukács 18,29-30-ban Jézus ezt mondja: „Bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki elhagyta házát vagy feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, az a sokszorosát kapja vissza már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet.

Amikor azzal törődsz, hogy másokon segítesz, Isten magára veszi a te problémáid felelősségét. És ez igazi áldás  számodra, mert ő sokkal jobban kezeli a nehézségeidet, mint te.

3. A másoknak adott áldásaid visszahullanak rád.
Minél többször vagy áldás mások számára és minél többet segítesz másokon, Isten annál inkább megáldja életedet. Lukács evangéliumában a 6. rész 38. verse így mondja: „Add át az életedet; és visszakapod azt, de nem csupán az életedet, hanem bőséges jutalmat és áldást is kapsz.” (The Message fordítás).

Te nem tudsz többet adni, mint Isten. Minél többet próbálsz áldás lenni másoknak, Isten annál inkább azt mondja: „Áldást fogok kiárasztani rád. Játszunk egy kis játékot! Lássuk, ki fog nyerni! Lássuk, ki tud többet adni! Minél többet áldasz meg másokat, én sokkal több áldásban részesítelek."

4. Minél több áldást kapsz Istentől, annál inkább elvárja tőled, hogy segíts másokon.
Jézus így mondta a Lukács 12:48-ban: „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.”.

Soha ne félj továbbadni Isten áldásait! Minél bőkezűbb vagy azzal, hogy megosztod azt, amit Istentől kaptál, annál inkább meg fogod látni, ahogy Isten áldásai visszaszállnak rád.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj néhány olyan áldásra, amiben Isten részesített téged! Melyiket adtad tovább másoknak?
  • Az alapján, amennyire áldásokat kaptál Istentől, szerinted mennyire várja el tőled, hogy te is áldás légy másoknak?
  • Mit fogsz tenni ma, hogy áldás légy valaki számára?

Nem kell kiérdemelned Isten szeretetét, és nem kell megdolgoznod a mennyországért.

A Biblia azt mondja: „kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedjék” (Efézus 2:8-9.)

Ha készen állsz arra, hogy életedet átadd Istennek, akkor imádkozz így:  „Kedves Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad őt. Jézusom, bízni akarok benned, mint Megváltómban, és Uramként akarlak követni téged a mai naptól fogva. Irányítsd életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen." 

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, akkor kérlek, tudasd velem és írd meg nekem egy angol nyelvű emailben a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű ingyenes anyagot, ami segítségedre lehet a Jézussal való közös utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása