Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten áldásának négy törvénye

2022. szeptember 14. 03:00 - Antal Péter Dávid

0907kep.jpg

 „Megáldalak.. és áldás leszel." (1Móz 12:2)

A legtöbb keresztény áldás szeretne lenni másoknak, Istentől kapott ajándékaival és azzal, ami rendelkezésére áll. De ez nem csak egy óhaj! Isten parancsolja neked, hogy légy áldás mások számára azért, mert te is áldásban részesültél. Amikor azt keresed, hogyan lehetsz áldás másoknak, tartsd észben Isten áldásának négy törvényét:

1. Áldásaidat tovább kell adnod másoknak.
A Biblia azt tanítja, hogy nem azért vagy áldott, hogy jól érezd magad, vagy, hogy boldogan és kényelmesen élj. Azért kapsz áldást, hogy te is megáldj másokat. Isten azt mondta Ábrahámnak az 1Móz 12,2-ben: „Megáldalak... és áldás leszel”. Ez az áldás első törvénye: tovább kell adni.

2. Mialatt te áldás vagy mások számára, Isten gondoskodik a szükségleteidről.
Szinte semmi olyan nincs, amit Isten ne tenne meg valakinek, aki valóban segíteni akar másoknak. Valójában Isten garantálja, hogy gondoskodik szükségleteidről, ha mások megáldására koncentrálsz. A Lukács 18,29-30-ban Jézus ezt mondja: „Bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki elhagyta házát vagy feleségét, testvéreit, szüleit vagy gyermekeit az Isten országáért, az a sokszorosát kapja vissza már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet.

Amikor azzal törődsz, hogy másokon segítesz, Isten magára veszi a te problémáid felelősségét. És ez igazi áldás  számodra, mert ő sokkal jobban kezeli a nehézségeidet, mint te.

3. A másoknak adott áldásaid visszahullanak rád.
Minél többször vagy áldás mások számára és minél többet segítesz másokon, Isten annál inkább megáldja életedet. Lukács evangéliumában a 6. rész 38. verse így mondja: „Add át az életedet; és visszakapod azt, de nem csupán az életedet, hanem bőséges jutalmat és áldást is kapsz.” (The Message fordítás).

Te nem tudsz többet adni, mint Isten. Minél többet próbálsz áldás lenni másoknak, Isten annál inkább azt mondja: „Áldást fogok kiárasztani rád. Játszunk egy kis játékot! Lássuk, ki fog nyerni! Lássuk, ki tud többet adni! Minél többet áldasz meg másokat, én sokkal több áldásban részesítelek."

4. Minél több áldást kapsz Istentől, annál inkább elvárja tőled, hogy segíts másokon.
Jézus így mondta a Lukács 12:48-ban: „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.”.

Soha ne félj továbbadni Isten áldásait! Minél bőkezűbb vagy azzal, hogy megosztod azt, amit Istentől kaptál, annál inkább meg fogod látni, ahogy Isten áldásai visszaszállnak rád.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj néhány olyan áldásra, amiben Isten részesített téged! Melyiket adtad tovább másoknak?
  • Az alapján, amennyire áldásokat kaptál Istentől, szerinted mennyire várja el tőled, hogy te is áldás légy másoknak?
  • Mit fogsz tenni ma, hogy áldás légy valaki számára?

Nem kell kiérdemelned Isten szeretetét, és nem kell megdolgoznod a mennyországért.

A Biblia azt mondja: „kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedjék” (Efézus 2:8-9.)

Ha készen állsz arra, hogy életedet átadd Istennek, akkor imádkozz így:  „Kedves Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad őt. Jézusom, bízni akarok benned, mint Megváltómban, és Uramként akarlak követni téged a mai naptól fogva. Irányítsd életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen." 

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, akkor kérlek, tudasd velem és írd meg nekem egy angol nyelvű emailben a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű ingyenes anyagot, ami segítségedre lehet a Jézussal való közös utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása